Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Δελτία Τύπου

      Ο Υφυπουργός εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, χαιρετίζοντας την Ημερίδα του Ελληνο- Αραβικού Επιμελητηρίου, καλωσόρισε τους επιχειρηματίες από τα αραβικά κράτη και συνεχάρη το Επιμελητήριο για τη δράση του, μεταφέροντας τις ευχές του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε χθες το απόγευμα και είχε συνομιλίες με Πολωνική Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από Πανεπιστημιακούς εμβληματικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας τους, οι οποίοι πραγματοποιούν τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε τον Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο, ο οποίος αποτελεί πνευματική μορφή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική, έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια αρχιεπισκοπικής διακονίας και έχοντας διατελέσει, επί σειρά ετών, διευθυντής της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο 3ος»που χτίστηκε με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακάριου του 3ου.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε, σήμερα, τον Αποστολικό Νούντσιο της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπο Savio Hon Tai-Fai.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε, σήμερα, τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό.

Στο πλαίσιο μας σημαντικής 15ετούς συνεργασίας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Ανατολικό Ποντιφικό Ινστιτούτο της Ρώμης πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της ελληνορθόδοξης αντιπροσωπείας, υπό τον Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε, σήμερα τον Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, στο Υπουργείο Εξωτερικών. H συζήτηση περιστράφηκε σε επίκαιρα θέματα του χαρτοφυλακίου του κ. Υφυπουργού, με ιδιαίτερη έμφαση σε πολιτιστικά, και θρησκευτικά ζητήματα.

Previous Next

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον κ. Μπόλαρη και ενδιαφέρθηκε για το πρόγραμμα και τις δράσεις του στο εξωτερικό. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στον πολιτισμό, τις Εκκλησίες του εξωτερικού και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο σημείο αυτό ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι εχθές παραβρέθηκε στην έναρξη του Διεπιστημονικού Συνεδρίου της Θεολογικής Σχολής για τα ανθρώπινα δικαιώματα τονίζοντας πως «όλοι μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά όλοι τα παραβαίνουμε».

Μετά την συνάντηση ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι «είχα την ευλογία, την χαρά και την τιμή της συνεργασίας με τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι πάντοτε ξεχωριστή η ευλογία της συνάντησης με την εμπειρία και τη σοφία του στα θέματα της διαποίμανσης του Ορθόδοξου λαού και σε όλα τα θέματα που απασχολούν την πατρίδα και τον ελληνισμό».
Κάλεσε, επίσης, τον Αρχιεπίσκοπο στην επιστημονική διημερίδα, στην οποία θα συζητηθούν οι αρχές θρησκευτικής εκκλησιαστικής διπλωματίας,στην οποία θα μετέχουν διάφορες προσωπικότητες από το χώρο της εκκλησίας, της διπλωματίας και της επιστήμης.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για αυτήν την συνάντηση και για την πρόσκληση να παραβρεθεί στην διημερίδα, δηλώνοντας, άλλωστε, πως αυτά τα ζητήματα είναι θέματα που ενδιαφέρουν την Εκκλησία.

ΑρχείοΝέων