Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

1941- 2017, 76 χρόνια από τη σφαγή 101 ανδρών κατοίκων της Κορμίστας στο Παγγαίο απο το βουλγαρικό στρατό κατοχής

1941- 2017 , 76 χρόνια από τη σφαγή 101 ανδρών κατοίκων της Κορμίστας στο Παγγαίο απο το βουλγαρικό στρατό κατοχής -
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των σφαγιασθέντων τραγικών θυμάτων της 1ης Οκτωβρίου 1941 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορμίστας του Δήμου Αμφίπολης παρέστη ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Μάρκος Μπόλαρης ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση Αρχιερατικού Μνημοσύνου στον Ιερό Ναό Πρ. Ηλία ιεροργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου, ακολούθησε επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο στο μνημείο των θυμάτων, χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αμφίπολης κ. Κωνσταντίνο Μελίτο και κατάθεση στεφανιών.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή Ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Αμφίπολης.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την επίσκεψη και την ξενάγησή του στην ανασκαφή στον Τύμβο «Καστά» της Αμφίπολης, επεσήμανε την τεράστια αξία της ανασκαφής η οποία αναγνωρίζεται από την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πέρα από την αισθητική αξία των επιμέρους ευρυμάτων, τα ευρύματα που έχουν ήδη έρθει στο φως, αλλά και αυτά που θα έρθουν στο μέλλον θα συμβάλλουν στην κατανόηση της εξέλιξης του Μακεδονικού Βασιλείου», ενώ υπογράμμισε ότι «με τα τωρινά αρχαιολογικά ευρύματα, πιστοποιείται για πολλοστή φορά και κατά τρόπο αναντίρρητο η ελληνικότητα της Μακεδονίας». 

ΑρχείοΝέων