Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Αγιασμός στην Ολομέλεια της Βουλής

Με τον καθιερωμένο αγιασμό στην Ολομέλεια άνοιξαν σήμερα οι εργασίες της Γ’ Συνόδου της ΙΖ Περιόδου της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Ο αγιασμός έγινε χοροσταντούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και αντιπροσωπείας μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων στις δηλώσεις που έκανε από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής ανέφερε:
«Θα πρέπει να ρίξετε, στις συζητήσεις που κάνετε εδώ στην Βουλή και μια ματιά στο χώρο της Εκκλησίας. Και εννοούμε τον λαό της Εκκλησίας αλλά και της διοίκησης της και της Ιεραρχίας που έχει πάρα πολλά προβλήματα.
Σε μια εποχή που για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας ακούγονται πολλά. Να σηκώσουμε τον πήχη πιο ψηλά και η Πολιτεία και η Εκκλησία. Να δούμε τα θέματα έξω από προλήψεις και ιδεοληψίες. Να μην μας παρασύρουν αλλά να πάμε όλοι πιο ψηλά.

Γιατί αυτό που έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από το θέμα Εκκλησίας – Πολιτεία και αυτό είναι το Εκκλησία – Έθνος και αυτό το έχουμε ξεχάσει.
Αυτό θέλει μια ειλικρίνεια, αμεσότητα και αλληλοκατανόηση. Γιατί το έθνος δεν είναι μόνο τα 7-8 εκατ. πολίτες της χώρας αλά και δεκάδες εκατομμύρια που ζουν στο εξωτερικό.
Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι σημαντικός Και μη βλέπετε μόνο την Ευρώπη αλλά όλο τον κόσμο, που η Εκκλησία έχει τις δικές της πρεσβείες (Εκκλησίες) και έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και κάνει έργο πολύ πιο σημαντικό σε αρκετές περιπτώσει από ότι οι πρεσβείες. Για αυτό στις συζητήσεις που κάνετε εδώ στη Βουλή πρέπει να υπάρχει ομοψυχία και ανεβάσουμε και εσείς και εμέις τον πήχη. Εύχομαι ο πήχυς του χρόνου να πάει πιο ψηλά, να δούμε πιο μακριά το Έθνος που πηγαίνει».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του κοινοβουλίου ευχήθηκε καλή δύναμη, καλές και πολλές υπομονές, με σύνεση για το καλό της πατρίδας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης από την πλευρά του επισήμανε ότι μετά από τα χρόνια της κρίσης, «με τις επώδυνες για την κοινωνία μας καταστάσεις, όλοι πρέπει να κάνουμε είδος απολογισμού, να αντλήσουμε εμπειρίες, έτσι ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει κάθε θεσμός, να δώσουμε όλοι το δικό μας αποτύπωμα στις συζητήσεις που γίνονται». 

ΑρχείοΝέων