Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Αλ. Τσίπρας: «Η χώρα περνά μετά τον Αύγουστο σε μια πραγματικά νέα εποχή» - Στην ομιλία του πρωθυπουργού στη γενική Συνέλευση του ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη

Στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μίλησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκος Μπόλαρης. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως έχει αλλάξει σημαντικά η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο, και ότι η χώρα περνά μετά τον Αύγουστο σε μια πραγματικά νέα εποχή.

«Πρώτιστη προτεραιότητα για όλες τις παραγωγικές δυνάμεις είναι να ενώσουμε προσπάθειες ώστε να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, καθώς διαμορφώνεται το σχέδιο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, στο οποίο κάλεσε να συστρατευθούν όλοι οι φορείς και οι παραγωγικές δυνάμεις. 

Στο φλέγον ζήτημα της φορολογίας, ο πρωθυπουργός μίλησε για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, που θα προχωρούν καθώς θα σταθεροποιείται η οικονομία σε υψηλούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κ Τσίπρας αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον οποίο καλείται να παίξει η βιομηχανία στην ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα στον εξαγωγικό της αναπροσανατολισμό. Κριτική άσκησε ωστόσο στη στάση της ηγεσίας του ΣΕΒ, καταλογίζοντάς της αμιγώς πολιτικά κίνητρα μακριά από τις αγωνίες του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας. Αντιθέτως θετικά σχολίασε τη στάση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, που διατυπώνει θέσεις, προτάσεις και ανησυχίες που προκύπτουν από την καθημερινή τριβή με την αγορά. 

Τέλος, αναφορικά με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά δεν πρόκειται να ανεχτούμε προκλήσεις και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

ΑρχείοΝέων