Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΥΦΥΠΕΞ Μάρκου Μπόλαρη: Fake News από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων

Απαντώντας στις ανυπόστατες κατηγορίες του δελτίου τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, το γραφείου τύπου του Υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη απαντά:

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, κατόπιν πρόσκλησης του Ηγεμόνα του Εμιράτου της Σάρτζα, Σείχη Aλ Κασίμι, διδάκτορος επιστημών (PHD), εκπροσώπησε στις 22 και 23/4/2019  τη χώρα μας στις τελετές έναρξης του θεσμού της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2019 στη Σάρτζα, και την παράδοση του θεσμού από την Αθήνα η οποία διετέλεσε πρωτεύουσα το 2018. Η πρόσκληση για την εκπροσώπηση της Ελληνικής Κυβέρνησης είχε αποσταλεί στον ΥΦΥΠΕΞ  με ρηματική διακοίνωση της 26 Μαρτίου από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα. Είχε προηγηθεί η πρόσκληση της 24 Μαρτίου προσωπικά προς  τον Υφυπουργό από την διοργανώτρια αρχή του θεσμού Sarjah World Book Capital Advisory Committee, στην οποία προεδρεύει η Σεΐχισσα Bodour Al Qasimi. Το Εμιράτο της Σάρτζα, ένα από τα επτά Εμιράτα που συνθέτουν το ομόσπονδο κράτος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση θεμάτων πολιτιστικής διπλωματίας και συνεργασίας με την Ελλάδα.

Εντός του κλίματος των άριστων σχέσεων με την Ελλάδα, ζητήθηκε επισήμως κυβερνητική εκπροσώπηση της χώρας μας στις τελετές εγκαινίων και ανάληψης του Θεσμού της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου. Να υπογραμμιστεί ότι κατά τις τελετές για την ανάληψη από το Εμιράτο της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών ανέγνωσε το συγχαρητήριο Μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου προς τους οργανωτές και απηύθυνε χαιρετισμό, ως αρμόδιος για θέματα πολιτιστικής διπλωματίας της χώρας μας. Εννοείται ότι το γλυπτό σύμβολο της UNESCO για την παγκόσμια πρωτεύουσα παρέδωσε ιδίαις χερσί εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων. Για την παρουσία του Υφυπουργού δεν υπήρξε απλώς επίσημη πρόκληση από τον Ανώτατο Ηγεμόνα του Εμιράτου της Σάρτζας, όπως προελέχθη, αλλά και πλήρης κάλυψη των εξόδων μετάβασης και φιλοξενίας από τους οικοδεσπότες. Σημειωτέον ότι για την προετοιμασία της εν λόγω επίσκεψης στις εναρκτήριες τελετές είχε προηγηθεί συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ με την πρόεδρο της Sarjah World Book Capital Advisory Committee, Σεΐχισσας Bodour Al Qasimi, θυγατέρας του Ηγεμόνα, στο περιθώριο του World Economic Forum  για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, που έγινε στην Νεκρά Θάλασσα στην Ιορδανία στις 6/4/2019. Εύλογα και αυτονόητα υπογραμμίζεται ότι η αναβαθμισμένη παρουσία της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εναρκτήριες ως άνω τελετές προβάλλει την σπουδαιότητα και την ποιότητα της εργασίας που έγινε το 2018 στα πλαίσια της δικής μας UNESCO WORLD BOOK CAPITAL  και τιμά όσους εργάστηκαν με επιτυχία. Εν κατακλείδι να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν παρέστη επικαλούμενος προεκλογικές του υποχρεώσεις. Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, η οποία θα είναι Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου το 2020.

1 a

2 a

710 Bodour and Greece this one ftw 710x532

710 Sharjah WBC house wide 23 April 2019 ftw 710x481

ΑρχείοΝέων