Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Απαράδεκτη η κυβερνητική πατέντα για παρακράτηση των ακατάσχετων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων των αγροτών

Εκπομπή Kontra Channel "Επί του πιεστηρίου" με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Μάκη Κουρή.

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΠΟΛΑΡΗΣ
: Με αυτή την ιστορία της κατάσχεσης των επιδοτήσεων κινδυνεύει να μείνει ακαλλιέργητη η ελληνική γη. Οι αγρότες περιμένουν να πάρουν αυτά τα χρήματα για να κάνουν τα στοιχειώδη: Να πάρουνε σπόρους, να πάρουν λιπάσματα γιατί δεν υπάρχει από πουθενά να βοηθηθούν. Αυτή η πατέντα, το ότι θα κατάσχουν το ακατάσχετο και θα το εφαρμόσουν αυτό στην Ελλάδα, όπου οι αγρότες δεν έχουνε πια ούτε την Αγροτική Τράπεζα να πάρουνε ένα δάνειο, θα οδηγήσει πραγματικά στη μη καλλιέργεια. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υποννοείτε ότι ... 

ΜΠΟΛΑΡΗΣ
: Δεν υποννοώ, το λέω ευθέως. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει χρήματα τα οποία αφορούν επιδοτήσεις, τα οποία σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι ακατάσχετα παντού. Και εδώ θέλουν να μας περάσουν την πατέντα ότι αυτά είναι ακατάσχετα μέχρι να φτάσουν εις χείρας ΟΠΕΚΕΠΕ. Όχι. Είναι ακατάσχετα διότι πρέπει να φτάσουν εις χείρας αγρότη, γιατί αυτοί είναι οι δικαιούχοι.. Δίνονται για τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι ενισχύσεις; Ονομαστικά για τον κάθε αγρότη δίνονται. Και αυτό που έλεγε η κα Πατριανάκου, δηλαδή η παρακράτηση ΕΝΦΙΑ από τους λογαριασμούς των αγροτών, είναι υπεξαίρεση από το Υπουργείο σε βάρος των αγροτών. Ισχυρίστηκε η κα Πατριανάκου ότι εκ των υστέρων και αφού ψήφισαν τους νόμους πάνε να τους διορθώσουν, για να μην αμφισβητήσουν την κυβερνητική σταθερότητα ! Και εγώ σας λέω ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Και όταν φέρνουν ένα νόμο λάθος, ο Βουλευτής πρέπει να καταθέσει την αντίρρησή του στη Βουλή! Δεν αφήνουμε να εξευτελίζεται ο ελληνικός λαός πρώτα...

Αυτό που έγινε με τους αγρότες προχθές, η υπεξαίρεση αυτή είναι έγκλημα. Είστε μια κυβέρνηση που έχει θέσει σε διακινδύνευση σήμερα στη χώρα την Δημοκρατία. Και το κάνει καθημερινά αυτή η κυβέρνηση, προσβάλλοντας την κοινοβουλευτική λειτουργία.

ΑρχείοΝέων