Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Άρση από την FYROM της αντικείμενης στις Ευρωπαϊκές διατάξεις απαγόρευσης για εισαγωγή τυροκομικών από Μακεδονία – Θράκη

Σε άρση, της αντίθετης με τις Εκτελεστικές Αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαγόρευσης εισαγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων από περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, προέβη η Κυβέρνηση της FYROM. Η απαγόρευση είχε επιβληθεί πριν από ένα μήνα αυθαίρετα και μονομερώς. Η συμμόρφωση της Κυβέρνησης της γειτονικής χώρας στις Εκτελεστικές Αποφάσεις 2015/1500 και 2015/2055,  δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της FYROM στις 28/01/2016. Για την άρση της αντίθετης στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία απαγορευτικής απόφασης που έπληττε γαλακτοκομικές, τυροκομικές επιχειρήσεις και κτηνοτρόφους της Μακεδονίας και της Θράκης, υπήρξε συντονισμός του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία και τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ), τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως τα γαλακτοκομικά που υφίστανται τη θερμική επεξεργασία, όπως προβλέπεται στην Ελλάδα, είναι απολύτως ασφαλή. 

Συνεπώς, οι εξαγωγές γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων, από τη χώρα μας προς τη FYROM, επαναλαμβάνονται κανονικά.

ΑρχείοΝέων