Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Athens meets Detroit : Κοινωνία των πολιτών & Κοινωνική Ευθύνη

Εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
"Athens meets Detroit : Κοινωνία των πολιτών & Κοινωνική Ευθύνη"
Συνδιοργάνωση του German Marshall Fund των Η.Π.Α., του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

«Η Αθήνα συναντά το Ντιτρόιτ: Η σημασία της κοινωνίας των πολιτών και της κοινωνικής ευθύνης» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος χορηγιών του German Marshall Fund των Η.Π.Α. "Διατλαντική Πρωτοβουλία: Δράσεις Ηγεσίας Δικτύου Αποφοίτων" με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Το συνέδριο άνοιξε ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Geoffey R. Pyatt ο οποίος τόνισε τη δύναμη της συμμετοχής των πολιτών και της κοινωνικής ευθύνης, ιδίως κατά τη διάρκεια μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.Επιπλέον συζητήθηκε ο ρόλος των ιδιωτικών ιδρυμάτων και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνία, ενώ παράλληλα έγινε ειδική αναφορά στις πρακτικές, στα μοντέλα και στις στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν και να αποτελέσουν τους βασικούς παράγοντες για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη.
Τέλος κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, ανακοινώθηκε η ίδρυση του Δικτύου Συντονισμού Γυναικών της Αθήνας (Athens Women’s Leadership Network), το οποίο θα σχετίζεται με το αντίστοιχο Δίκτυο Γυναικών του Ντιτρόιτ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης.

ΑρχείοΝέων