Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Βιβλιοπαρουσίαση από την Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης

Ως ομιλητής στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Μια ζαχαρένια συνταγή" της αστυνομικού Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, παραβρέθηκε χθες το πρωί 29.2.2016 ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, στο αμφιθέατρο της  Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλονίκης. Την βιβλιοπαρουσίαση διοργάνωσε η δραστήρια Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης με Πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Φεστερίδη.

Τα έσοδα του καλαίσθητου βιβλίου διατίθενται στην Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για την παγκόσμια εκστρατεία του "back to school».

Ο Αναπληρωτής  Υπουργός απευθυνόμενος στο ακροατήριο ( το αμφιθέατρο εκτός από αστυνομικούς , ήταν πλημμυρισμένο από τους μικρούς μαθητές του Πρότυπου Σχολείου Θεσσαλονίκης)  αναφέρθηκε στους πρόσφυγες, και ιδιαίτερα στα παιδιά πρόσφυγες που έχασαν  από τον πόλεμο τα σπίτια και τα σχολεία τους, στην ταλαιπωρία και τις κακουχίες στην πορεία τους και την διάβασή τους από την πατρίδα μας, στην φιλόξενη κι ανθρώπινη αντιμετώπισή τους από τον λαό και την πολιτεία, με βάση τις αξίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Άλλωστε το βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου είναι ένας ευαίσθητος  ύμνος στην αγάπη και  στην ανθρωπιά, που συγκινεί τα παιδιά και αναφέρεται στα προσφυγόπουλα.

Επισήμανε ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία που διέρχεται η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν μεγάλη σημασία τα καλά νέα, οι όμορφες ειδήσεις, η θετική προσέγγιση των πραγμάτων όπως ένα όμορφο βιβλίο, το βιβλίο που με λογοτεχνική μαστοριά συνέγραψε η αστυνομικός Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, αφού εν τέλει  είναι η ανθρωπιά και η ομορφιά, είναι η ωραιότητα που σώζει τον κόσμο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός εν κατακλείδι αναφέρθηκε στην σοβαρότητα της διαχείρισης των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που διέρχονται από την Πατρίδα μας, υπογραμμίζοντας ότι από την επιτυχή έκβαση της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος δεν κρίνεται απλώς η Ελλάδα κι ιδιαίτερα η Ευρώπη. Κρίνεται και το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου, καθώς το πρόβλημα έχει ρίζες κι αίτια μια διεθνή πολεμική εμπλοκή στη Συρία, το πρόβλημα έχει ευρύτερα χαρακτηριστικά κι συνέπειες που απασχολούν, αναποτελεσματικά μέχρι σήμερα, τον Ο.Η.Ε. 

ΑρχείοΝέων