Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Μάρκου Μπόλαρη με τον Πρέσβυ της Τουρκίας, Burak Özügergin.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε σε εθιμοτυπική συνάντηση τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, κ. Burak Özügergin.

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες που ανοίγει η άσκηση της ήπιας πολιτικής, ιδιαίτερα στα θέματα του πολιτισμού, των τεχνών, των θρησκειών, της εκπαίδευσης, των γλωσσών και του τουρισμού. Προοπτικές οι οποίες φέρνουν σε επαφή τους λαούς των δύο πλευρών, και σε δεύτερο βαθμό, δημιουργούν τις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας, του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας και με τον τρόπο αυτό, δημιουργούν την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να λυθούν ουσιαστικά ζητήματα του σκληρού πυρήνα της πολιτικής.

Ως τέτοιο παράδειγμα, αναφέρθηκε από τον Υφυπουργό Εξωτερικών η πρωτοβουλία του για συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας με το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να υπάρξει μία έκθεση απεικονιστική του χειρογράφου: «Το Μυθιστόρημα του Αλέξανδρου», ενός χειρογράφου διακοσμημένου με εξαιρετικής ποιότητας μικρογραφίες, επιγραφές στα ελληνικά και σημειώσεις στο περιθώριο παλαιοοθωμανικής γραφής. Το κείμενο αυτό όπου αποτυπώνονται γλώσσες και πολιτισμοί αποτελεί σημείο συνάντησης μεταξύ λαών. Μία δεύτερη πρόταση του Υφυπουργού ήταν η δημιουργία σειράς εκδηλώσεων από το ανωτέρω Ινστιτούτο και υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τη συμμετοχή ενός ιταλικού Ινστιτούτου από τη Βενετία και ενός τουρκικού πανεπιστημίου από την Κωνσταντινούπολη που θα αναδεικνύουν τις σχέσεις των δύο πόλεων.

ΑρχείοΝέων