Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Δέσμευση για κοινωνικές επιχειρήσεις καθαριότητας

Πρόταση - δέσμευση για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας σε εκατοντάδες ανέργους στον τομέα της καθαριότητας και ταυτόχρονη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στους χώρους των υπηρεσιών της περιφέρειας, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης.

«Στηρίζουμε τους ανέργους επενδύοντας στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Στις υπηρεσίες της περιφέρειας - όπου δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό- δεσμευόμαστε ν’ αναθέσουμε την καθαριότητα σε ιδρυμένες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, οι οποίες συγκροτούνται από ανέργους. Είναι μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις ,οι οποίες δημιουργούνται για να εξασφαλίζουν το μεροκάματο και την ασφαλιστική κάλυψη των μελών τους.

Αξιοποιώντας τον νόμο για την κοινωνική οικονομία, στηρίζουμε την απασχόληση των ανέργων, χρησιμοποιούμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των χιλιάδων συμπολιτών μας που προσέρχονται καθημερινά στα κτήρια των υπηρεσιών της περιφέρειας» τόνισε ο κ. Μπόλαρης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους ανέργους και παράλληλα ν’ αλλάξουμε τον ορίζοντα στον τομέα της καθαριότητας, όπου η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας έχει επιδείξει μόνο αδιαφορία.

Ένα παράδειγμα της αδιαφορίας αυτής, είναι οι τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο κτήριο της διεύθυνσης Μεταφορών και επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης. 

Οι χώροι του κτηρίου σταμάτησαν να καθαρίζονται από τις 31 Μαρτίου, όταν έληξε η σύμβαση με τον εργολάβο. Από τότε, τα σκουπίδια συσσωρεύονται παντού. Οι τουαλέτες του κοινού σφραγίστηκαν, γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος ώστε να προστατευθεί η υγεία των εκατοντάδων πολιτών που προσφεύγουν καθημερινά στους χώρους της υπηρεσίας.

Οι ελάχιστοι υπάλληλοι, παράλληλα με την δουλειά τους, προσπαθούν μόνοι τους να καθαρίσουν ότι μπορούν και να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, ενώ το μόνο που τους έχει πει η διοίκηση της Περιφέρειας, είναι πως κάποια στιγμή θα τους εξασφαλίσει ένα ποσό για την καθαριότητα, το οποίο θα το διαχειρίζεται η υπηρεσία.

Παραθέτουμε φωτογραφίες για του λόγου το αληθές και καλούμε τον κ. Τζιτζικώστα να μας πει: Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να έχουν οι υπηρεσίες μιας Ευρωπαϊκής περιφέρειας; Αυτές τις συνθήκες αξίζουν οι πολίτες του τόπου μας; 

ΑρχείοΝέων