Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα “ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ” - Το Υπουργείο Παιδείας γίνεται ένα ανοιχτό μουσείο σύγχρονης τέχνης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παιδεία Τέχνας Κατεργάζεται» παρουσιάστηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Παντή, ο οποίος είχε οραματιστεί και σχεδιάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, επιδιώκοντας να μετατρέψει το Υπουργείο Παιδείας σε ένα ανοιχτό μουσείο σύγχρονης ελληνικής τέχνης που θα φιλοξενεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Για το σκοπό αυτό, πάνω από 600 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, μεταφέρθηκαν από τη συλλογή της Σχολής στο Υπουργείο Παιδείας, συνθέτοντας ένα εικαστικό πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, της τελευταίας δεκαετίας του 20ου αιώνα και της πρώτης του 21ου αι. Πρόκειται για έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και εγκαταστάσεις, που θα παραμείνουν στους χώρους του υπουργείου τουλάχιστον για μία δεκαετία.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ξεναγήθηκαν στην έκθεση οι πρώτοι επισκέπτες της, 33 μαθητές του 49ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, όπου φοιτούν και παιδιά προσφύγων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του υπουργείου, να συνομιλήσουν με τον Υπουργό και να δημιουργήσουν τα δικά τους καλλιτεχνικά έργα. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε κλίμα συγκίνησης, και οι τρεις ομιλητές - ο Υπουργός κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, κ. Πάνος Χαραλάμπους και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιώργος Αγγελόπουλος – αναφέρθηκαν στην προσφορά του Γιάννη Παντή, στον ενθουσιασμό, το όραμα και την κληρονομιά που αφήνει.

ΑρχείοΝέων