Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Είναι ψευτοδίλημμα το ή εκλογές ή νέα μετρά ! Το δίλημμα είναι εάν θα εμμείνουμε στη αποσαρθρωτική πολιτική ύφεσης ή θα αλλάξουμε πολιτική!

Όταν η διάγνωση είναι λανθασμένη, είναι σαφές ότι δίνεται λάθος θεραπευτική αγωγή. Στην περίπτωση της Ελλάδας οι μικρομεσαίοι, οι μη προνομιούχοι πολίτες δεν διαπιστώνουμε απλώς, αλλά βιώνουμε αιματηρά ότι η νεοφιλελεύθερη και νεοσυντηρητική-υφεσιακή συνταγή που επιβάλλεται από την ισχυρή χώρα της Ευρωζώνης οδηγεί στην καταστροφή της παραγωγικής μας βάσης, της μικρομεσαίας επιχείρησης, και απειλεί την κοινωνική μας συνοχή με τη διόγκωση της ανεργίας.

Το δίλημμα συνεπώς δεν είναι εκλογές ή νέα μέτρα. Το δίλημμα είναι εάν θα εμμείνουμε στη λάθος πολιτική ύφεσης, που οδηγεί σε μεγαλύτερη εξάρτηση, ή εάν θα αλλάξουμε πολιτική! Τονίζω ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα, έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις. Και όχι μόνο δημοσιονομικές. Στην Ευρώπη σήμερα πρέπει να ξανασυζητήσουμε τη θεσμική συγκρότησή της και τη δημοκρατική λειτουργία. Αγωνιστήκαμε για την είσοδο στην Ευρώπη των ισότιμων κρατών και λαών και βρισκόμαστε στην Ευρώπη των δανειστών και των οφειλετών! Η προτεραιότητα της δημοκρατικής πολιτικής τίθεται στο τραπέζι και όχι η επανάληψη των εκβιασμών για νέα μέτρα.

ΑρχείοΝέων