Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Επίσκεψη Μάρκου Μπόλαρη στην ΕΥΑΘ - Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με τον Διευθ. Σύμβουλο της ΕΥΑΘ κ. Γιάννη Κρεστενίτη

Την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης. Στη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ Α.Ε. καθ. Γιάννη Κρεστενίτη, ενημερώθηκε εκτενώς για το έργο της εταιρείας, τα θέματα που αντιμετωπίζει αλλά και τις προοπτικές.

Στη συζήτηση τονίστηκε η σημασία της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα ελέγχου του νερού, και η διαχείρισή του ως κοινωνικού αγαθού και όχι ως εμπορεύματος. Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στο άτυπο δημοψήφισμα του 2014, με το οποίο οι πολίτες της Θεσσαλονίκης σε ποσοστό 92% τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της εκκρεμότητας με τους συμβασιούχους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, καθώς η εταιρεία είναι σε αναμονή της δικαστικής απόφασης για την διευθέτησή του.

Ο κ. Κρεστενίτης παρουσίασε το επιχειρησιακό και αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΥΑΘ, που προβλέπει επέκταση των δικτύων και εγκαταστάσεων ύδρευσης σε περιοχές εντός και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην προοπτική η εταιρεία να λειτουργεί ως σύμβουλος στις δημοτικές επιχειρήσεις νερού στη Μακεδονία και Θράκη. Εκτενώς συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των λυμάτων και οι εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν στον τομέα αυτό, αλλά και οι προοπτικές αξιοποίησης των δικτύων της ΕΥΑΘ με πρόσθετους τρόπους (όπως για παράδειγμα η διέλευση οπτικών ινών ή αγωγών ενέργειας από τους αγωγούς των λυμάτων).

ΑρχείοΝέων