Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Επίσκεψη στην έδρα του ΟΣΕΘ - Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό

Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του ΟΣΕΘ (και πρώην ΣΑΣΘ) πραγματοποίησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκος Μπόλαρης. Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τις δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, ο οποίος προέβλεπε αφενός την εκκαθάριση και κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και αφετέρου τη δημιουργία ενός νέου κρατικού φορέα (ΟΣΕΘ ΑΕ).

Οι εργαζόμενοι του καταργηθέντος Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απασχολούνταν έως και 16 χρόνια στο ΣΑΣΘ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με όρους και συνθήκες μόνιμων υπαλλήλων, μεταφέρθηκαν στον νεοϊδρυθέντα φορέα, αλλά μέχρι το χρόνο λήξης των συμβάσεών τους. Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την απόλυση, παρά τις μεγάλες προσδοκίες και εξαγγελίες που είχαν προηγηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, με την ίδρυση του νέου οργανισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε:
• Στην επείγουσα ανάγκη αναδιάταξης του τοπίου στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, υπέρ της πόλης, της κοινωνίας, της οικονομίας, της ανάπτυξής της.
• Στην θετική κυβερνητική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή, για τη λύση του άλυτου γόρδιου δεσμού της προβληματικής πολλαπλώς λειτουργίας του ΟΑΣΘ.
• Στην αξίωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για ποιοτικές, αποτελεσματικές, σύγχρονες, τακτικές αστικές συγκοινωνίες, που αποτελεί μείζον αίτημα των ασθενέστερων και ευπαθέστερων τμημάτων της κοινωνίας και καθορίζει την ποιότητα της ζωής τους.
• Στη σοβαρή, επιστημονική και αποτελεσματική λειτουργία του ΟΣΕΘ ως οργανισμού που σχεδιάζει, ελέγχει και εποπτεύει τις αστικές συγκοινωνίες, με επάρκεια προσωπικού, ποιοτική και ποσοτική
• Στον σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

ΑρχείοΝέων