Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας

Τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στο Πλατύ Ημαθίας, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Νίκο Τσοματρόπουλο και εκπροσώπους εργαζομένων.

Η απαξίωση του εργοστασίου και η εγκατάλειψη του, μετά από τρεις άγονους διαγωνισμούς κατά την διαδικασία ιδιωτικοποίησης του, ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης.

«Το υπουργείο καταστρέφει έναν νευραλγικό τομέα, στον οποίο έπρεπε να προσβλέπει ως ευκαιρία ανάπτυξης και επανεκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας. Η βιομηχανία εγκαταλείφθηκε την ώρα που η ζάχαρη είναι από τα ακριβότερα προϊόντα στον κόσμο, προφανώς για να παραδοθεί στο καρτέλ των επιχειρηματιών που ελέγχουν την αγορά της ζάχαρης. Η απαξίωση και η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας, φέρνει σε απόγνωση τόσο τους εργαζομένους όσο και τις εκατοντάδες οικογένειες των παραγωγών της περιοχής. Φυσικά μεγάλος χαμένος απ’ όλη αυτήν την διαδικασία είναι και ο Έλληνας καταναλωτής.» τόνισε ο κ. Μπόλαρης, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως «χρειάζεται να ξαναδούμε όλη την υπόθεση από την αρχή».

ΑρχείοΝέων