Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Επίσκεψη στο Κέντρο Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη ενημέρωσης στα γραφεία του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, στην οδό Αγγελάκη 3 στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκος Μπόλαρης. Ο κ. Μπόλαρης συναντήθηκε με τον κ. Θωμά Αλγιανάκογλου, Επίτιμο Πρόεδρο ΣΕΒΕ και μέλος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, και τον κ. Νεοκλή Στάμκο, Project Manager της ομάδας microSTARS, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το πρόγραμμα.

Τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, αποτελούν μία πρωτοβουλία του Κέντρου Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ).
Το ΚΕΠΑ αποτελεί σημείο αναφοράς στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μας και έναν από τους πιο καταξιωμένους φορείς διαχείρισης Ευρωπαϊκών Έργων και Προγραμμάτων. Δημιουργήθηκε το 1991 από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, και λειτουργεί μέχρι σήμερα ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων, μέσω της θυγατρικής του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Στα πλαίσια της προσπάθειάς του να ενισχύσει περαιτέρω τις ΜΜΕ και τους μικρο-επιχειρηματίες με τις υπηρεσίες του, το ΚΕΠΑ άρχισε να διερευνά την πιθανότητα δημιουργίας ενός σχήματος ΜικροΧρηματοδοτήσεων για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΚΕΠΑ υλοποίησε το έργο microSTARS, το οποίο αφορά σε δύο ειδών παροχές: Μικροπιστώσεις και Υπηρεσίες Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, προς το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας.

Σήμερα, το microSTARS υποστηρίζει τις πολύ μικρές (έως 10 άτομα) και τις μικρές (έως 50 άτομα) επιχειρήσεις που εδρεύουν στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης (Business Development Services) όπως:

- Συμβουλευτική υποστήριξη μικρών & πολύ μικρών επιχειρήσεων, ανέργων ή νέων που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση,

- Διεξαγωγή θεματικών εργαστηρίων (workshops) με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και περιεχομένου ειδικού ενδιαφέροντος, πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας,

- Aνάπτυξη μίας e-Learning πλατφόρμας με ελεύθερη πρόσβαση προς κάθε ενδιαφερόμενο,

- Χορήγηση μικροδανείων, μέσω της μοναδικής στην Ελλάδα online πλατφόρμας  www.microstars.gr

ΑρχείοΝέων