Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Ερώτηση στη Βουλή για τα οικονομικά και τις συμβάσεις του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών

Με Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, που κατέθεσε στις 25 Απριλίου 2013, ο Βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης αναφέρεται σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει ξεσπάσει διοικητική κρίση στην Ομοσπονδία ΣΕΓΑΣ με επίκεντρο τις λειτουργίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, μετά από καταγγελίες που έγιναν όσον αφορά στη ψήφιση της σύμβασης από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ σχετικά με την οργάνωση του Κλασσικού Μαραθωνίου, λόγω του ύψους της αμοιβής που προέβλεπε για την εταιρεία που παίρνει τη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ζήτημα νομιμότητας της απευθείας ανάθεσης του έργου χωρίς διαγωνισμό, ειδικά όταν τα χρήματα είναι τόσα πολλά.

Με την ερώτησή του ο κ. Μάρκος Μπόλαρης καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να απαντήσει:

- Έχουν προβεί σε ελέγχους οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να διαπιστωθεί αν αιτιολογείται η με απευθείας ανάθεση σύναψη σύμβασης συνεργασίας με εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 55 του Ν.2725/1999 που αφορά στον κανονισμό προμηθειών των αθλητικών ομοσπονδιών;

ΑρχείοΝέων