Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Μάρκου Μπόλαρη με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ/IFRC)

O Yφυπουργός Eξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου τον Περιφερειακό Διευθυντή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ/IFRC), αρμόδιο για θέματα Ευρώπης κ. Simon Missiri.

 

Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε τον αξιωματούχο της ΔΟΕΣ ότι το σχέδιο Νόμου, το οποίο ρυθμίζει το νομικό καθεστώς λειτουργίας των Αντιπροσωπειών της ΔΟΕΣ (και της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού – ΔΕΕΣ/ICRC) αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα προωθηθεί για ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Missiri εξέφρασε την ικανοποίσηση της ΔΟΕΣ για την κατάληξη αυτή των μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και το ενδιαφέρον της ΔΟΕΣ να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές Αρχές  για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και κατά τα επόμενα στάδια της εξέλιξής της.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), ο κ. Missiri ευχήθηκε η νέα Διοίκηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές στον ΕΕΣ να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις  για τον εκσυγχρονισμό του, ώστε να ανακτήσει και πάλι το καθεστώς πλήρους μέλους της ΔΟΕΣ. Αναφέρθηκε, με την ευκαιρία, στην πρόθεση της ΔΟΕΣ να συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο του ΕΕΣ με οικονομική βοήθεια που του διοχετεύει από Διεθνείς ΜΚΟ, προς όφελος όχι μόνον των μεταναστών, αλλά και των Ελλήνων πολιτών, καθώς, η δράση της ΔΟΕΣ συμπεριλαμβάνει και τη συνδρομή προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση εκτάκτων φυσικών καταστροφών. Ο κ. Υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα εξομαλυνθούν πλήρως οι σχέσεις του ΕΕΣ με την ΔΟΕΣ.

ΑρχείοΝέων