Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Εθελοντισμός στην υπηρεσία του συνανθρώπου – Επίσκεψη Μάρκου Μπόλαρη στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης

Το Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε την Παρασκευή 24/11 ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκος Μπόλαρης, όπου συνομίλησε με την Πρόεδρο κ. Μήττα και το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο κ. Μπόλαρης ενημερώθηκε για τους στόχους και την δράση του Συλλόγου, καθώς και για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που εντοπίζονται στο χώρο της ασθένειας και της αντιμετώπισής της. Συζητήθηκε ακόμη η αναγκαιότητα της άμεσης χορήγησης δωρεάν φαρμάκων στους ασθενείς με καρκίνο.

Ο Σύλλογος είναι ένας εθελοντικός φορέας, αποτελούμενος μόνο από ασθενείς (σήμερα σχεδόν 8000 μέλη), και στον οποίο προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους 300 περίπου εξειδικευμένοι επιστήμονες. Οι δραστηριότητες του Συλλόγου περιλαμβάνουν προγράμματα ψυχολογικής στήριξης των ασθενών, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, καθώς και σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, με επιπλέον στόχο την ομαλή επανένταξη στην κοινωνία. Επίσης, σημασία δίνεται και στον τομέα της ψυχαγωγίας των μελών, με τη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων, τη διοργάνωση εκδρομών και διαφόρων εκδηλώσεων.

Βασικός όμως στόχος του Συλλόγου είναι να στηρίξει τον αγώνα του ασθενή με καρκίνο για το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα να ενημερώνεται για την ασθένειά του και να αποφασίζει για τον εαυτό του, καθώς και να τονίσει τη σημασία της κατάρριψης της προκατάληψης που συνοδεύει τη νόσο.

ΑρχείοΝέων