Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Εθιμοτυπική Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Kate Logan

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη, επισκέφθηκε η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Kate Logan, η οποία έκανε μνεία στους κοινούς αγώνες των δύο λαών για την ελευθερία τους στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και στον Β΄ Παγκόσμιο, τονίζοντας τη συγκίνηση που νοιώθουν οι Αυστραλοί που επισκέπτονται, ως προσκυνητές των προγόνων τους, τα εδάφη όπου διεξήχθη η Μάχη της Κρήτης και τη Λήμνο, απ’ όπου πέρασαν Αυστραλοί στρατιώτες κατά τη Μάχη της Καλλίπολης.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε τον κοινό δεσμό της ιστορίας και των κοινών αγώνων και τόνισε την ιδιαίτερη συμβολή στις σχέσεις των δύο χωρών της εξαιρετικά επιτυχημένης μεγάλης Ελληνικής Ομογένειας στην αυστραλιανή ήπειρο, στο να είναι οι σχέσεις αυτές δημιουργικές και καρποφόρες.

Τη σημασία αυτής της σχέσης εξήρε και η Αυστραλή Πρέσβης, δηλώνοντας ότι η συνάντηση ήταν λίαν εποικοδομητική, καθώς έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις με τις γειτονικές χώρες της Ελλάδας, αλλά και σχετικά με άλλα θέματα του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργού. Προγραμματίστηκε, τέλος, νέα συνάντηση που θα διεξαχθεί μεταξύ των χωρών στη Λήμνο ή την Κρήτη.

ΑρχείοΝέων