Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Γρηγόρης Λαμπράκης: Μνήμη και χρέος μας η διασφάλιση των δημοκρατικών θεσμών, η αγωνιστική συσπείρωση για κοινωνική δικαιοσύνη

Δήλωση βουλευτή Σερρών Μάρκου Μπόλαρη για την 50η επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη

 Η 50η επέτειος της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη μας υπενθυμίζει το απεχθές πρόσωπο της ακροδεξιάς και των μεθόδων που χρησιμοποιεί για να επιβάλλει τη δική της τάξη πραγμάτων. Αξιοποιώντας δημαγωγικά και υποδαυλίζοντας το σκηνικό κρίσης προωθούν, με την απρόκλητη βία και τα συνθήματα μισαλλοδοξίας, την απαξίωση και σταδιακά την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Οι παρακρατικές δυνάμεις και οι εντολείς τους των βασιλικών Ανακτόρων, που ευθύνονται για την εν ψυχρώ δολοφονία του μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατίας και της ειρήνης, είναι ομόλογες ιδεολογικά με τους σημερινούς νοσταλγούς της ναζιστικής ιδεολογίας.

Η οφειλόμενη τιμή και ο σεβασμός στη μνήμη  του Μαραθωνοδρόμου της ειρήνης, του καταξιωμένου επιστήμονα-γιατρού και του διακεκριμένου αθλητή Βαλκανιονίκη, είναι η δική μας ανυποχώρητη στάση απέναντι στους υπονομευτές των δημοκρατικών θεσμών, η δική μας αγωνιστική συσπείρωση για κοινωνική δικαιοσύνη, για την εκβάθυνση των δημοκρατικών αξιών. 

ΑρχείοΝέων