Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Η απουσία έργου της διοίκησης του κ. Τζιτζικώστα τον οδηγεί σε καπηλεία της δουλειάς άλλων φορέων

Όσον αφορά τα φυλλάδια που κυκλοφόρησε κ. Τζιτζικώστας για να παρουσιάσει το έργο που έγινε στις περιφερειακές ενότητες της Κ. Μακεδονίας αφήνοντας να εννοηθεί πως αποτελούν πρωτοβουλίες της διοίκησης του, η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση «συμμετέχω» ανακοινώνει τα εξής:

Ο κ. Τζιτζικώστας και η ομάδα που στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του στο Κιλκίς προχώρησε σε μια κίνηση που υποτιμά βάναυσα την νοημοσύνη του εκλογικού σώματος, αναδεικνύει περίτρανα την φτώχεια, την έλλειψη πολιτικής βούλησης, σχεδιασμού και οράματος, ενώ καταδεικνύει και το έλλειμμα πολιτικής εντιμότητας, 
Στο προεκλογικό υλικό που διανέμεται στην πόλη του Κιλκίς , λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, αναφέρεται ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα πήγε καλά αναφορικά με το Ε.Σ.Π.Α., αυξάνοντας την απορροφητικότητα και υλοποιώντας έργα ύψους 158 εκ. Ευρώ στο Νομό. Στη συνέχεια παραθέτονται τα έργα αυτά, από τα οποία τουλάχιστον 3 προσέλκυσαν την προσοχή μας και προκάλεσαν την αντίδραση μας . Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που παραθέτουμε ανάμεσα στα άλλα αναφέρονται:

- η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Κιλκίς
- η ανακαίνιση της Αυστρο-ελληνικής Αποθήκης

- η χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς
Τουλάχιστον για τα έργα που μνημονεύουμε, οφείλουν να προχωρήσουν σε δήλωση ότι ΔΕΝ αποτελούν πρωτοβουλία της Περιφέρειας, όπως μπορεί να εννοηθεί. Για όσους δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες ΕΣΠΑ, ενημερώνουμε ότι ένα έργο εντάσσεται σε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου φορέα. Στην περίπτωση των τριών έργων, τα σχετικά αιτήματα υπεβλήθησαν από το Δήμο Κιλκίς και όσοι το αμφισβητούν μπορούν να τα αναζητήσουν από τον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά και από την ιστοσελίδα της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας.

Οι κ. Τζιτζικώστας και Κολότσιος όμως δεν σταματούν εδώ. Αντίθετα καπηλεύονται όχι μόνο τη δουλειά άλλων φορέων αλλά και προηγούμενων αρχών και μάλιστα κρατικών. Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας εντάχθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 (πριν την έναρξη του Καλλικράτη δηλαδή), μετά από πρωτοβουλία της τότε δημοτικής αρχής Τερζίδη και του νυν υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό μας Χρήστου Σπίγκου, από την τότε κρατική περιφέρεια στην οποία προΐστατο η κ. Λιονή. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Κιλκίς (αίτηση από το Δήμο Κιλκίς στις 7 Μαΐου 2010 και ένταξη επίσης από την κρατική περιφέρεια στις 23 Αυγούστου του ίδιου έτους). Τέλος, το ίδιο επαναλαμβάνεται και με την υπόθεση της Αυστροελληνικής, της οποίας την ένταξη αιτήθηκε ο Δήμος Κιλκίς στις 4 Φεβρουαρίου 2011 και εντάχθηκε με απόφαση του τότε Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιου Σώκου.

Εκτός από το Κιλκίς, ο κ. Τζιτζικώστας ακολούθησε την ίδια τακτική και στην περίπτωση της κατασκευής του οδικού άξονα Θέρμης - Γαλάτιστας. Και εκεί ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, παρουσίασε το έργο ως πρωτοβουλία του, ενώ είναι γνωστό πως το έργο ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πολυγύρου.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μάρκος Μπόλαρης, τόνισε πως μετά απ’ όλα αυτά είναι φανερό ότι «η απουσία έργου της διοίκησης του κ. Τζιτζικώστα τον οδηγεί σε καπηλεία της δουλειάς άλλων φορέων.

Καλούμε τον κ. Τζιτζικώστα να ανακαλέσει το σφάλμα στο οποίο διολίσθησε και να μας πει ποια έργα έγιναν με πρωτοβουλία της διοίκησης του στο Κιλκίς. Επίσης, πρέπει ν’ απαντήσει γιατί δεν έχει εντάξει ούτε ένα έργο στο ΕΣΠΑ για την Χαλκιδική.»

 

ΑρχείοΝέων