Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Η δράση της ομάδας Αστικών και Περιαστικών Καλλιεργειών αξίζει την στήριξή μας

Στην Γιορτή Αλληλεγγύης Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στο πάρκο Καρατάσου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί αγροτικών οικολογικών προϊόντων, καλλυντικών και θεραπευτικών σκευασμάτων και χειροτεχνιών, βρέθηκε το μεσημέρι, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης. Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» συζήτησε με τους παραγωγούς για δράση τους, αλλά και τα προβλήματα τους.

«Είδαμε τα εκπληκτικά αποτελέσματα, της προσπάθειας μιας ομάδας ανθρώπων , που μέσα από τις αρχές της συλλογικότητας, της αυτοδιαχείρισης και της ισονομίας, κατάφεραν να μεταμορφώσουν έναν εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο, να το σώσουν από την «αξιοποίηση» του ΤΑΙΠΕΔ και να παράγουν μοναδικά προϊόντα» τόνισε ο κ.Μπόλαρης.

Η ομάδα Αστικών και Περιαστικών Καλλιεργειών (ΠΕΡ. ΚΑ) δημιούργησε με αποκλειστικά προσωπική εργασία και έξοδα των μελών της τον πρώτο αυτoοργανωμένο Συλλογικό Λαχανόκηπο στην Κεντρική Μακεδονία, όμως κυρίως απέκτησε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ανθρώπινη συγκρότηση, ομαδικότητα και - το σημαντικότερο - την αισιοδοξία ότι τελικά μπορούμε να συνεργασθούμε και να χαιρόμαστε από την συνύπαρξή μας κόντρα στην απαισιοδοξία και απάθεια της εποχής. « Η δράση και η πρωτοβουλία αυτών των ανθρώπων, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αξίζει εκτός από συγχαρητήρια, την στήριξη όλων μας» υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης.  

ΑρχείοΝέων