Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

«Η χωροταξία της ελληνικής δικαιοσύνης - Ευρωπαϊκές εμπειρίες - Υφιστάμενη κατάσταση - Προτάσεις μεταρρύθμισης»

Εκδήλωση «Η χωροταξία της ελληνικής δικαιοσύνης - Ευρωπαϊκές εμπειρίες - Υφιστάμενη κατάσταση - Προτάσεις μεταρρύθμισης»
Διοργάνωση από το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO)

Στην εκδήλωση με θέμα «Η χωροταξία της ελληνικής δικαιοσύνης - Ευρωπαϊκές εμπειρίες - Υφιστάμενη κατάσταση - Προτάσεις μεταρρύθμισης», που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), στο οποίο προεδρεύει ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του EPLO στην Πλάκα.

Η ομάδα εργασίας, στην οποία επικεφαλής είναι ο Σύμβουλος Επικρατείας και Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Πικραμένος, παρουσίασε τα πορίσματα της έρευνας της, ενώ ο Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης παρουσίασε “Σκέψεις από την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη στη Γαλλία".

Μετά την παρουσίαση των πορισμάτων της έρευνας, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Γεραπετρίτης παρέθεσε κριτικές σκέψεις επί των πορισμάτων της μελέτης.

ΑρχείοΝέων