Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Ημερίδα «Περιφερειακές Εξελίξεις και ο Ρόλος της Ελλάδας» από το New York College στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης

Ημερίδα με θέμα: «Περιφερειακές Εξελίξεις και ο Ρόλος της Ελλάδας» διοργανώθηκε από το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα τελούσε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, την επίσημη υποστήριξη της Υπηρεσίας Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και του Συλλόγου Αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Χρήστος Βαίτσης, Πτέραρχος Ιπτάμενος, Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί Τιμή - π. Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον (2005-2009), Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σπύρος Λίτσας, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Κων/νος Φίλης, Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) και η Δρ. Μαρία Αλβανού, Εγκληματολόγος, ειδική σε θέματα τρομοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος στην κρισιμότητα της γεωπολιτικής - γεωστρατηγικής συγκυρίας στην Ανατολική Μεσόγειο, την Βαλκανική και τον Εύξεινο Πόντο. Ο κ. Μπόλαρης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας σε μια περιοχή όπου εξελίσσονται μείζονες συγκρούσεις κι αντιπαραθέσεις (Λιβύη, Κριμαία, Σκόπια, Αλβανία, Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Κουρδικό, ISIL). Και βέβαια ότι υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον λόγω των ενεργειακών κοιτασμάτων, των αγωγών μεταφοράς αερίου και εν τέλει λόγω των τεράστιων προσφυγικών κυμάτων προς την Ευρώπη.

Γι' αυτό, όπως τόνισε, η κυβέρνηση κι ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει την πολλαπλότητα των προκλήσεων
• με ισχυρή πολιτική βούληση και αξιοπρέπεια,
• με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο,
• με αξίωση έναντι των γειτόνων για επίδειξη εκ μέρους τους ανάλογου σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο,
• με την επίγνωση των ευθυνών που μας επωμίζει η μακρόχρονη ιστορική διαχρονία της Ρωμιοσύνης, διαχρονία Πολιτισμού, Παιδείας, Δημοκρατίας, και αγώνων για τη λευτεριά και τον άνθρωπο.

ΑρχείοΝέων