Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Και βέβαια η Δημοκρατία έχει κόστος! Γι’αυτό η κρισιμότερη συνθήκη για διαχείριση της χρηματοδότησης των κομμάτων είναι η Διαφάνεια!

Όσον αφορά στα χρέη των κομμάτων, υπάρχει ένα κλίμα το οποίο είναι σαν κι αυτό που επικρατεί στις μέρες μας, ένα κλίμα υγρασίας και ομίχλης. Και βέβαια η Δημοκρατία έχει κόστος. Ωστόσο, είναι πολύ μικρότερο το κόστος που έχει η δημοκρατία σε σχέση με τα άλλα πολιτεύματα, τα οποία λειτουργούν με αδιαφάνεια. Γι’αυτό και προκειμένου να λειτουργεί ορθά η Δημοκρατία, βασικός όρος είναι η διαφάνεια. 

Διότι φυσικά και έχουν έξοδα τα κόμματα, το ζήτημα όμως είναι: είναι τα έξοδα που χρειάζονται, είναι τα έξοδα που αρμόζουν για να λειτουργεί η δημοκρατία ή έχουμε σπατάλες ή έχουμε υπερβολές ή χρησιμοποιείται κομματικό χρήμα για άλλες δουλειές; Αυτό είναι το ζήτημά μας. Εδώ λοιπόν η διαχείριση που γίνεται από πλευρά της συγκυβέρνησης σήμερα, με τα δάνεια που παίρνουν σε καιρό κρίσης, αλλά και οι λογαριασμοί που δεν πληρώνονται, είναι ζητήματα τα οποία απλά εκθέτουν την κομματική λειτουργία και την δημοκρατική λειτουργία. 

Τα κόμματα πρέπει να λειτουργούν με απόλυτη διαφάνεια. Το χρήμα το οποίο δίνει ο ελληνικός λαός για την λειτουργία της δημοκρατίας υπηρετεί την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας είτε αφορά το Κοινοβούλιο, είτε την Αυτοδιοίκηση, είτε την λειτουργία των κομμάτων είτε τις εκλογές. Και ως τέτοιο πρέπει να χρησιμοποιείται στοχευμένα στην υπηρέτηση της δημοκρατικής έκφρασης και λειτουργίας, με διαφάνεια και με φειδώ.

ΑρχείοΝέων