Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Κοινοβουλευτική δημοκρατία χωρίς στιβαρή δημοκρατική παράταξη, παράταξη που εκφράζει τον κεντροαριστερό χώρο δεν υπάρχει!

Κοινοβουλευτική δημοκρατία χωρίς την ύπαρξη στιβαρής δημοκρατικής παράταξης, παράταξης που εκφράζει τον κεντρώο, κεντροαριστερό χώρο -μερικοί προτιμούν τον όρο μεσαίο χώρο- δεν υπάρχει!

Η επιθυμία κάποιων να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές εγκλωβίζοντας τους πολίτες σε διχαστικά διλήμματα είναι επικίνδυνη. Κι όσο μεγάλη είναι η ευθύνη αυτών, άλλο τόσο μεγάλη είναι η ευθύνη όσων αντιλαμβάνονται το τεράστιο κενό στην έκφραση, στην πολιτική έκφραση των ψηφοφόρων σήμερα. Οι μισοί Έλληνες δεν εκφράζονται από τις σημερινές κομματικές προτάσεις, όπως διατυπώνονται και υλοποιούνται καθημερινά. Οι σοβαροί πολίτες του κέντρου, της κεντροδεξιάς, της κεντροαριστεράς παρακολουθούν τα τεκταινόμενα διαφωνούντες. Υπάρχει τεράστιο ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας στη χώρα, όταν το μεγαλύτερο δημοσκοπικά κόμμα βρίσκεται με ποσοστά πάνω από το 15% και κάτω από το 20%! Το ίδιο και το δεύτερο!

Πιστεύω ότι η ευθύνη όσων αντιλαμβάνονται το τεράστιο κενό πολιτικής έκφρασης, όσων αντιλαμβάνονται το επείγον της υπόθεσης και δεν περιλαμβάνονται σε κάποιο ημερολόγιο (εξ αυτών που τηρούσαν οι προμηθεύτριες) είναι ακριβώς αυτή. Να αφήσουμε στην άκρη τις μωροφιλοδοξίες, να πάψουν μερικοί να παριστάνουν τους τιμαριούχους (χωρίς τιμάριο), και αντί να κάνουμε φολκλορικές παρεμβάσεις για την κεντροαριστερά, να ασχοληθούμε με την πολιτική! Δηλαδή με τα σημερινά προβλήματα της χώρας και των πολιτών σε κρίση! Ποιος εκφράζει σήμερα στο δημόσιο λόγο με σχέδιο και πρόταση τους ανέργους; Ποιος εκφράζει σήμερα τη μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση; Ποιος τους νέους πολυτάλαντους επιστήμονες που μεταναστεύουν; Απέναντι λοιπόν στα σχήματα των πρώην αξιωματούχων που διαιρούν και αυξάνουν τη σύγχυση στους δημοκρατικούς πολίτες προτείνω διαδικασίες σύγκλισης πάνω σε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Σχέδιο σύγκλισης για τη συνεργασία στο μεσαίο - κεντρώο χώρο, για να στηριχτούν άμεσα η παραγωγική βάση της χώρας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, να διασωθεί η κοινωνική συνοχή, να αντιμετωπιστεί η πρόκληση μιας αποτελεσματικής και διάφανης δημόσιας διοίκησης, να προταχτεί η δημοκρατική λειτουργία της χώρας, να ξανακερδηθεί διεθνώς η αξιοπρέπειά της, να αντιμετωπιστούν με υπερηφάνεια και ρεαλισμό τα εθνικά μας ζητήματα.

Από τη συνέντευξη στη "Μακεδονία"

ΑρχείοΝέων