Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Μάρκος Μπόλαρης στο Περιφερειακό συμβούλιο: Η αφερεγγυότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης στην περίπτωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», λειτουργεί αποτρεπτικά για ξένους και Έλληνες επενδυτές

Μόνο ως Αντιαναπτυξιακή μπορεί να χαρακτηρισθεί η στάση του Υπουργείου Ανάπτυξης απέναντι στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και βιωσιμότητας της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που ιδρύθηκε το 1911 και κυκλοφορεί έκτοτε επί 102 χρόνια.
Δεν χρειάζεται ανάλυση ούτε πολλά επιχειρήματα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν θα τοποθετηθεί σήμερα προκειμένου να χαριστεί στον ιδιοκτήτη ή τον εκδότη της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ούτε θα πάρει θέση για να υποστηρίξει απλά τις θέσεις των εργαζομένων στο συγκρότημα.

Η υπόθεση αφορά την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στους ιδιώτες επενδυτές Έλληνες και ξένους.

Ο κ. Μπόλαρης άσκησε σκληρή κριτική στους χειρισμούς του υπουργείου Ανάπτυξης και επισήμανε τις επιπτώσεις που μπορεί αυτοί να έχουν όχι μόνο απέναντι στο συγκρότημα, αλλά και γενικότερα στην προσπάθειά της να προσελκύσει επενδύσεις και να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. «Η εφημερίδα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και βιωσιμότητας του προηγούμενου Αναπτυξιακού Νόμου. Τα Πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Ε.Ε. και το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο εγγράφως βεβαίωσε ότι θα συγχρηματοδοτήσει την εκτέλεσή του. Και ενώ, μετά τριετή καθυστέρηση, έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης έχει εγγράφως διαβεβαιώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο Πρόγραμμα, αίφνης και αδικαιολόγητα το Υπουργείο Ανάπτυξης υπαναχωρεί…

Τι συμπέρασμα βγαίνει;
Ποια η διεθνής εικόνα της Χώρας;
Το μήνυμα αφορά το σύνολο των επενδύσεων στη Χώρα. Αν το αναδείξει ο ευρωπαϊκός Τύπος, θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή, για να επενδυθεί έστω και ένα ευρώ στην Ελλάδα», τόνισε. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος ανέδειξε επίσης και την εθνική σημασία της εφημερίδας, λόγω του ονόματός της.

ΑρχείοΝέων