Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Με αδιαφάνεια και φθαρμένα υλικά θέλουν να χτίσουν το νέο φορέα για την προώθηση των εξαγωγών και των επενδύσεων

Εισήγηση βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με θέμα τη συγκρότηση του "Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας". 

Σε μια εποχή που η χώρα μας πρωταγωνιστεί στην εξαγωγή προσωπικού υψηλής επιστημονικής στάθμης και οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, το Υπουργείο Ανάπτυξης εμφανίζεται αμήχανο σε σχέση με τα θέματα εξωστρέφειας και εξαγωγών. Αυτό επεσήμανε ο βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με θέμα τη συγκρότηση του "Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας". 

Στην τοποθέτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής παρατήρησε πως το Υπουργείο ομολογεί απροκάλυπτα πως η λειτουργία δυο φορέων, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και του «Invest in Greece αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί και ότι δεν πέτυχαν το έργο για το οποίο έχουν ιδρυθεί. Παρόλα αυτά ο Υπουργός Ανάπτυξης θέλει να χτίσει έναν νέο φορέα με τα υλικά της κατεδάφισης των προηγούμενων φορέων που ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και δράσεων για μια νέα αναπτυξιακή πολιτική. Αυτό κατά τον κ. Μάρκο Μπόλαρη συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση δεν έχει εθνική στρατηγική για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, για τις εξαγωγές.

Αντ’ αυτού ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης αναλώνεται με τη φενάκη της καταπολέμησης της ακρίβειας ισχυριζόμενος που η επιμήκυνση της ημερομηνίας διατήρησης του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει μείωση της τιμής του. Μόνο τις εισαγωγές γάλακτος από τη Γερμανία και την Πολωνία, κατήγγειλε ο κ. Μπόλαρης, εξυπηρετεί ο Υπουργός με την εμμονή του αυτή. Για να υπάρχει επαρκής χρόνος για τη μεταφορά του γάλακτος από τρίτες χώρες προς την Ελλάδα, όταν είναι γνωστό πως για την υψηλότερη τιμή του γάλακτος στη χώρα μας ευθύνεται η υψηλή φορολογία στα καύσιμα.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο κ. Μπόλαρης παρατήρησε πως κι αυτή ακόμη την επιτυχή λειτουργία ηλεκτρονικής πύλης που διευκολύνει την εξαγωγική δραστηριότητα και ήταν έργο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών την παίρνει για να την παραδώσει σ’αυτούς που απέτυχαν δυο φορές να λειτουργήσουν κάτι αντίστοιχο. Την ίδια στιγμή κατέληξε ο κ. Μπόλαρης ο Υπουργός καταργεί τη διάταξη για τη διαφάνεια στην κατάρτιση συμβάσεων, όταν είναι γνωστό πως οι προς συγχώνευση οργανισμοί (ΟΠΕ και Invest in Greece) έχουν πολλές ενδιαφέρουσες εκκρεμότητες στα ποινικά δικαστήρια.

ΑρχείοΝέων