Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Με τους αγρότες του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης στην καρδιά του κάμπου της Μακεδονίας

Στο Δήμο Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης, στην έναρξη σεμιναρίων για την επιμόρφωση αγροτών στη χρήση φυτοφαρμάκων παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρη.

Το σεμινάριο οργανώθηκε στο Μικρό Μοναστήρι Χαλκηδόνος με πρωτοβουλία τη Δημοτικής Αρχής.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός επαίνεσε την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι αναζητεί μιμητές.

Τόνισε με έμφαση την αναγκαιότητα λήψης σωστών μέτρων στην χρήση φυτοφαρμάκων, αφού από αυτήν εξαρτάται πρώτιστα η προστασία της υγείας, του ίδιου του παραγωγού, η προστασία του περιβάλλοντος χώρου στο οποίο κινείται ο παραγωγός (στο χωράφι, στον οπωρώνα, στο αμπέλι, στο αγρόκτημα) και βέβαια η ποιότητα και καταλληλότητα των παραγόμενων προϊόντων, που οδηγούν και στην κατανάλωση. Άρα το θέμα αφορά την προστασία της υγείας ανύποπτων καταναλωτών.

Με την ευκαιρία αυτή ο Αναπληρωτής Υπουργός μιλώντας στην καρδιά του μεγάλου και εύφορου κάμπου της Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην μεγάλη και προκλητική δυνατότητα που υπάρχει στον αγροδιατροφικό τομέα.

Εστιάζουμε στην Παραγωγή επιμένοντας στην ποιότητα επιδιώκοντας την πιστοποίηση με σεβασμό στο Περιβάλλον με λογικές αειφορίας με στρατηγική εξωστρέφειας. 

Η θέση μας στην Παγκόσμια αγορά δεν έχει σχέση με την ποσότητα. Στοχεύουμε στην ποιότητα των προϊόντων και στην προστιθέμενη αξία. Η αριστεία των προϊόντων μας στα ακριβότερα ράφια του κόσμου. Ξαναβλέπουμε τον τόπο και τις δυνατότητες του δυναμικά. Ξαναχτίζουμε το παραγωγικό μας πρότυπο, αξιοποιούμε δημιουργικά τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας. Στην πραγματική οικονομία, στον αγροδιατροφικό τομέα, οι αυξημένες εξαγωγές των προϊόντων είναι το κρίσιμο σημείο αναστροφής του κλίματος.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι η χώρα σε αυτή την τετραετία θα βγει από την κρίση. Μαζί θα τα καταφέρουμε.

ΑρχείοΝέων