Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Μ. Μπόλαρη με τον τον Κυβερνήτη-Διοικητή του Νοτίου Σινά, κ. Χαλέντ Φούντα, στο Σαρμ ελ Σέιχ

­Την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός μετέβη στην πόλη Σαρμ ελ Σέιχ, επί της Ερυθράς Θάλασσας στο Νότιο Σινά, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Κυβερνήτη-Διοικητή του Νοτίου Σινά, κ. Χαλέντ Φούντα. 

Στο Κυβερνείο, όπου έγινε η συνάντηση, ο Κυβερνήτης κ. Φούντα αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις της Αιγύπτου με την Ελλάδα, και διαβεβαίωσε τον κ. Μπόλαρη για το συνεχές ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλλουν οι αιγυπτιακές Αρχές την αρχαία ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης Σινά, αναγνωρίζοντας την παγκόσμια ακτινοβολία της και την επί 15 αιώνες αδιάλειπτης λειτουργίας της στην χερσόνησο του Σινά.  Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη μέριμνα της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης και προσωπικά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σίσι , για την αποκατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού.  Ανέφερε το ενδιαφέρον για την βελτίωση της οδικής σύνδεσης της Ιεράς Μονής με την πλήρη ανακατασκευή της ασφάλτου, για την διευκόλυνση προσκυνητών και τουριστών. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος παρέστη πέρυσι στα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής, και συνεπώς έχει άμεση εικόνα της σπουδαιότητας των χειρογράφων της και των πολύτιμων σκευών που κατέχει και φυλάσσει η Μονή.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε τις άριστες και βαθιές, ιστορικές, πολιτιστικές, εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δύο λαών, και ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προσοχή και μέριμνα  που επιδεικνύει για την προστασία του αρχαίου Ορθοδόξου Ιερού Μοναστικού Καθιδρύματος του Σινά, και των εξαρτημάτων του. Τόνισε Ανέφερε ότι η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης ιδρύθηκε από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό στα μέσα του 6ου αιώνα κι έκτοτε είναι Ίδρυμα παγκόσμιας ακτινοβολίας και αναγνώρισης, όχι μόνον στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ούτε μόνον σημείο αναφοράς του Χριστιανικού κόσμου, αλλά κέντρο πολιτισμού και Γραμμάτων διεθνούς ενδιαφέροντος, λόγος για τον οποίο προστατεύεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Τόνισε την ανάγκη της συνεχούς και αδιατάρακτης πνευματικής λειτουργίας της, προς όφελος, όχι μόνον των δύο χωρών, Ελλάδας και Αιγύπτου, αλλά και του διεθνούς πολιτισμικού γίγνεσθαι.

ΑρχείοΝέων