Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Μεγάλο το έργο που προφέρει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στην προβολή των Μακεδονικών θεμάτων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νικόλαο Μέρτζο, είχαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης και και η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη.

Οι τρείς τους είναι παλιοί γνώριμοι. Ο κ. Μέρτζος τόνισε το γεγονός πως γνωρίζει την κ. Παλιαδέλη από την δεκαετία του ’70, την εποχή που σαν φοιτήτρια και νέα αρχαιολόγος τότε ανέσκαβε την Μεγάλη Τούμπα στις Αιγές, μέλος της ομάδας του Μανώλη Ανδρόνικου, βοηθώντας στην ανακάλυψη των βασιλικών τάφων μεταξύ των οποίων και αυτόν του Φιλίππου Β‘.
Όσον αφορά το ερευνητικό έργο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Ο κ. Μέρτζος εξήγησε πως το ίδρυμα έχει χρηματική αυτοτέλεια και ελάχιστα λειτουργικά έξοδα σε σχέση με το τεράστιο έργο που επιτελεί και πως λειτουργεί πλέον με κύριο χρηματοδότη τις ιδιωτικές δωρεές .Στις προτεραιότητες του ιδρύματος είναι η έκδοση γραπτών ιστορικών ντοκουμέντων, η οργάνωση διεθνών συνεδρίων και υποστήριξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σχετιζόμενων με την διαχρονική παρουσία και δράση του Μακεδονικού Ελληνισμού. Ο κ.Μπόλαρης τόνισε πως " Το έργο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στην προβολή των Μακεδονικών θεμάτων και ζητημάτων στην Ελλάδα και διεθνώς, είναι μεγάλο και αναγνωρισμένο."

Στα θέματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την συζήτηση απασχόλησε η πώληση του λιμανιού . Ο κ. Μέρτζος συμμερίστηκε την άποψη του κ. Μπόλαρη και της κα Παλιαδέλη πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του λιμανιού της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να περάσει σε ξένα χέρια.

"Εάν έχεις ένα τέτοιο γεωστρατηγικό διαμάντι και δεν το προστατεύσεις, ενώ είσαι και μικρή χώρα, όπως εμείς, θα σου το πάρουν. Η κυβέρνηση με εγκληματική αφέλεια θέλει να το ξεπουλήσει σε ξένους που το εποφθαλμιούν, και καιροφυλακτούν " είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. 

Ο κ. Μέρτζος χάρισε στον Μάρκο Μπόλαρη και στην κα Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη τα τρία τελευταία τεύχη των εκδόσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ ο Μάρκος Μπόλαρης ευχήθηκε στον κ. Μέρτζο και άλλες θητείες στο ίδρυμα.

«Άς βρεθεί ο άξιος αντικαταστάτης, με το μισό κύρος από αυτό που διαθέτετε Πρόεδρε, και τότε το κουβεντιάζουμε άν θέλετε να αποχωρήσετε», είπε χαρακτηριστικά ο Μάρκος Μπόλαρης, άρα «μέχρι τότε είστε θέση υποχρεωμένος να προσφέρετε την σοφία σας, από το μετερίζι στο οποίο βρίσκεστε, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στον λαό της Μακεδονίας»!

 

ΑρχείοΝέων