Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

«Μνήμη Ηλία Ηλιού: 33 χρόνια από το θάνατό του» - Στην εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον μεγάλο πολιτικό, αγωνιστή και διανοούμενο

Τη μνήμη ενός εμβληματικού προσώπου της ελληνικής πολιτικής ζωής, του αγωνιστή, διανοούμενου και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Αριστεράς Ηλία Ηλιού, τίμησε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Στην εκδήλωση με τίτλο «Μνήμη Ηλία Ηλιού: 33 χρόνια από το θάνατό του», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου, παραβρέθηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου, στελέχη της Αριστεράς και πλήθος κόσμου.

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η πρόσφατη κυκλοφορία της πολιτικής βιογραφίας του Ηλία Ηλιού από τις εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής, την οποία συνέγραψε ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τη ζωή, το έργο και τη σημαντική προσφορά του Ηλία Ηλιού μίλησε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Για τη συμβολή του στους κοινωνικούς αγώνες, την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, την πλούσια δράση του στο κοινοβούλιο αλλά και τις δικαστικές αίθουσες. Με ιδιαίτερη συγκίνηση απεύθυνε επίσης χαιρετισμό το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.

Σημαντικές πτυχές της πολυδιάστατης ζωής του εμβληματικού διανοούμενου, που μέχρι και στις μέρες μας χαίρει του σεβασμού από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τόνισαν στις ομιλίες τους ο συγγραφέας της βιογραφίας Ηλίας Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η ιστορικός και διευθύντρια ερευνών του ΕΚΚΕ, Ιωάννα Παπαθανασίου και η πολιτική επιστήμονας Κατερίνα Λαμπρινού, ενώ το συντονισμό της συζήτησης είχε η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής, ιστορικός Νίκη Μαρωνίτη.

ΑρχείοΝέων