Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Να σεβαστούμε και να προστατεύσουμε τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας, με ψυχραιμία και ευθύνη τις επόμενες μέρες

Συνέντευξη στο Ρ/Σ Αθήνα 9,84 και στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Καργούδη

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και όπως προαναγγείλαμε από το πρώτο μέρος της εκπομπής, είμαστε συνδεδεμένοι με τον κ. Μάρκο Μπόλαρη, έναν από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Σερραίος με καταγωγή από την Κρήτη, ο Μάρκος Μπόλαρης τελείωσε τη Νομική στο Αριστοτέλειο, συνέχισε τις σπουδές στο Σικάγο, εγκαταστάθηκε στις Σέρρες, όπου συντέλεσε στην έκδοση τοπικής εφημερίδας. Από εκεί και πέρα εμπλέκεται με την πολιτική, αρχίζει με την αυτοδιοίκηση. Τέσσερις φορές εκλεγμένος, αν δεν κάνω λάθος, με το ΠΑΣΟΚ και μέλος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ απ’ τον Ιούνιο του 2010, επίσης αν δεν κάνω λάθος, Υφυπουργός Οικονομικών. Όπως έλεγα λίγο πριν κύριε Μπόλαρη, με την απογραφή που κάνατε στο Υπουργείο Υγείας για τα προνοιακά επιδόματα, γλιτώσατε τον προϋπολογισμό, περίπου 40 χιλιάδες «μαϊμουδένια» προνοιακά επιδόματα. Έτσι δεν είναι;
 
 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Ευχαριστώ πολύ για την πρωινή ανάγνωση τμήματος του βιογραφικού μου. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπα ότι είστε 2 φορές πολύτεκνος, δηλαδή έχετε έξι παιδιά. Και στη μεν Αθήνα χρησιμοποιείτε το φοιτητικό σπίτι, δύο εξ αυτών, αν δεν κάνω λάθος, και στη Θεσσαλονίκη επίσης το φοιτητικό σπίτι ενός άλλου παιδιού σας. Έξι παιδιά, να είστε καλά. Πολλοί μπελάδες, πολλές έννοιες, αλλά και μεγάλη χαρά, μεγάλος πλούτος. Έτσι δεν είναι ;

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Ευχαριστώ τη γυναίκα μου γι’ αυτό. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η γυναίκα σας συμβολαιογράφος, αν δεν κάνω λάθος. Και έχετε πει πολλές φορές ότι αν δεν ήταν και αυτή να συμβάλλει θετικά στον οικογενειακό προϋπολογισμό, το ζόρι θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Δύσκολα θα τα φέρνατε βόλτα. Έλεγα λοιπόν πριν ότι ανήκετε στους ανεξάρτητους βουλευτές, που είναι δέκτες πολλών και ποικίλων πιέσεων αυτόν τον καιρό. Εγώ θα πάω απέναντι και θα ρωτήσω. Έχετε καταλάβει σε τι περιπέτεια μας βάζετε κ. Μπόλαρη ;

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Αναφέρεστε στις εκλογές ;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναφέρομαι κ. Μπόλαρη στο γεγονός ότι ανοίγοντας ακριβώς το κουτί της Πανδώρας, διότι περί αυτού πρόκειται, χρησιμοποιώντας κατά τη λογική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καταχρηστικά στα όρια της συνταγματικής λογικής και επισπεύδουμε μια κυβερνητική περίοδο, ως μη οφείλαμε κατά τη γνώμη μου. Είπαμε θα πάω απέναντι εγώ για να κουβεντιάσουμε και αρχίζει μια περιπέτεια. Διάβαζα τελικά ότι αρχίζουν τα ξένα δημοσιεύματα και ανεβάζουν τόνους, κλικ το κλικ, λες και είναι μεθοδευμένα. Μόλις χθες η Βέλτ μας μιλούσε για συνεργάτες του Σόϊμπλε, ανώριμους συνεργάτες του, οι οποίοι πλέον φεύγουν από ευγένειες, από στρογγυλέματα, από διατυπώσεις περίτεχνες και μας λένε με λίγα λόγια ότι έτσι και επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αποπειραθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ξεχάστε τους ευρωπαϊκούς πόρους. Τόσο κυνικά, τόσο απλά. 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Ας τα βάλουμε στη σειρά. Αναφερόμαστε σε μια δραματική διαδικασία. Δηλαδή σε διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κανονικά θα έπρεπε να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου. Ήταν επιλογή της κυβέρνησης αντί να γίνει αυτή η διαδικασία στα μέσα Φεβρουαρίου, να επισπευσθεί και να πέσουμε επάνω στις γιορτές των Χριστουγέννων. Το γιατί έγινε αυτό, είναι γνωστό στους ακροατές που πρωί – πρωί μας ακούνε στο ραδιόφωνό σας. Η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει μια σειρά 400 μέτρων, τα οποία έχει συμφωνήσει με την Τρόϊκα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μου επιτρέψετε, η ιστορία ξεκινάει διαφορετικά. Ποιος μετέτρεψε την προεδρική εκλογή σε πολιτικό κόμβο, σε πολιτικό σταυροδρόμι;

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Ξεκινάει λίγο πιο μπροστά. Αναφερόμαστε σε συνταγματική διαδικασία, στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, για την οποία το Σύνταγμα ορίζει δύο περιόδους. Στην πρώτη περίοδο ο συνταγματικός νομοθέτης προβλέπει μια διαδικασία η οποία εκλέγει Πρόεδρο με συναίνεση. Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Από το γεγονός ότι ο συνταγματικός νομοθέτης ορίζει ότι χρειάζονται 200 βουλευτές στην πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία ή 180 στην τρίτη. Για να βγει αυτός ο αριθμός χρειαζόμαστε συναινετικές διαδικασίες. Αν δε βρεθεί συναίνεση, τότε τα κόμματα και οι κοινοβουλευτικές ομάδες πηγαίνουν σε άλλη διαδικασία, δηλαδή τις εκλογές, και στη συνέχεια όποιος έχει 151 θα βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προβλέπει ακόμη και σχετική πλειοψηφία, ακόμη και με λιγότερους βουλευτές. 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Εάν δεν βγει τότε εκεί πλέον σου λέει, μετά τις εκλογές ακόμη και χωρίς συναίνεση θα βγάλετε Πρόεδρο Δημοκρατίας. Επομένως αυτό το οποίο εμφανίζεται ως κατακλυσμός, από εγχώριες και ξένες αντιλήψεις και προσεγγίσεις στο θέμα δεν είναι καθόλου έτσι. Δηλαδή αναφερόμαστε στη συνταγματική διαδικασία. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα εγώ ξέρω ότι ο Μπόλαρης τόσο καιρό λέει όταν τον ρωτάνε γιατί δε θα ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, λέει ότι δε πρόκειται να δώσει παράταση σε πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα. 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Για πρώτη φορά με ρώτησαν τι θα κάνω για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μία εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές, και έκτοτε έχω δεχθεί αυτή την ερώτηση 100 – 200 φορές από συναδέλφους σας, είτε της τηλεόρασης, είτε του ραδιοφώνου, είτε των εφημερίδων και των blogs. Τη βδομάδα μετά τις ευρωεκλογές με καλεί ένας καλός συνάδελφός σας και με ρωτά «Τι θα ψηφίσετε κ. Μπόλαρη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;». Και του απαντώ «Μα ξέρουμε ποιος θα είναι Πρόεδρος;» 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό είναι το εκπληκτικό, αυτός είναι ο παραλογισμός. Χωρίς να ξέρουμε για ποιον υποψήφιο μιλάμε, καλούνται οι πάντες να αποφανθούν τι θα κάνουν.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Όμως αυτή η συζήτηση δεν γίνεται επί εφτά μήνες, από τον Ιούνιο;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έτσι είναι, έχετε απόλυτο δίκιο.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Τι σημαίνει ότι δε μας νοιάζει ποιος θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Σημαίνει ότι δε συζητούμε για το πολιτειακό ζήτημα, δηλαδή ποιος είναι ο καλύτερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ποιος μπορεί να εκφράσει τη συναίνεση που θέλει το Σύνταγμα, ποιος είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο κύρος στο εξωτερικό, ποιος είναι αυτός που θα έχει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εκπροσώπησης της χώρας, εν ώρα κρίσης στο εξωτερικό. Αυτό δεν αναζητήθηκε, δεν έγινε ποτέ μια τέτοια συζήτηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σ’ αυτή την περιοχή επιχειρημάτων έχετε 101 τοις εκατό δίκιο. 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Αφού λοιπόν δεν έγινε αυτή η συζήτηση, επί εφτά μήνες ρωτούσαν «θα ψηφίσετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας;». Υπονοώντας «θα ψηφίσετε όποιον και αν υποδείξει η κυβέρνηση, προκειμένου να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης», δηλαδή προκειμένου να συνεχίσει η πολιτική λιτότητας και ύφεσης που επιβάλλεται στη χώρα και στους πολίτες; Κυρίως στους γνωστούς «υπόπτους», δηλαδή στους μικρομεσαίους και φτωχότερους, στους μη προνομιούχους Έλληνες, οι οποίοι δε τα βγάζουν πέρα και είναι αυτοί που ανέλαβαν να σηκώσουν όλο το βάρος της κρίσης! 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας; Αυτό είναι το σκεπτικό ; 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Όχι. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν δεν κάνω λάθος, υπήρξατε μέλος κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την πρώτη περίοδο και ξέρετε πολύ καλά ότι η χώρα χρεοκόπησε. Και μπήκε σε ένα μονοπάτι άρσης των συνεπειών της χρεοκοπίας, ένα μονοπάτι σκληρό και επώδυνο. Ο κόσμος με θαυμαστή υπομονή, κατέβαλε δάκρυ, αίμα, ιδρώτα και τώρα βλέπει …

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Το ότι ο κόσμος συμμετέχει επώδυνα και σηκώνει το βάρος της κρίσης, σημαίνει ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί είναι οι ενδεδειγμένοι ; 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι καθόλου δε σημαίνει αυτό! 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ Μιλώντας στη Βουλή, στη διαδικασία της ψήφισης του προϋπολογισμού, έκανα απλές ερωτήσεις. Ρώτησα αν υπάρχει κανείς από την Κυβέρνηση ή από αυτούς που μας ακούνε, ο οποίος να ισχυρίζεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια οι παρεμβάσεις που γίνανε από πλευράς κυβέρνησης ήταν τέτοιες ώστε να είναι καλύτερο το κράτος σήμερα, από ό,τι ήταν πριν από δυόμισι χρόνια. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που έκανε η Γερμανία με την ατζέντα του Γκέρχαρντ Σρέντερ και χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να δημιουργήσουν κοινωνική συναίνεση. Εμάς μας υποχρέωσαν σε 12 και 18 μήνες, με το πιστόλι στον κρόταφο, σε μεταρρυθμίσεις συμφωνημένες και επιβεβλημένες απ’ έξω. Και ο πολίτης όλων των χωρών να αντιδρά σε κάτι το οποίο θεωρεί ως επιβεβλημένο έξωθεν. Έτσι δεν είναι; Ας πούμε την αλήθεια.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Πιστεύει ο κόσμος που μας ακούει αυτή τη στιγμή πως τα τελευταία δυόμιση χρόνια της συγκυβέρνησης του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου έχουμε μεταρρυθμίσεις στο κράτος; Είναι ταχύτερο, αποτελεσματικότερο, διαφανέστερο, καλύτερο στην υπηρεσία του πολίτη και της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος; Μπορεί να ανοίξει κανείς πιο γρήγορα την επιχείρηση του;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι. Κι εγώ μπορώ να προσθέσω κι άλλα πολλά.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Ταυτόχρονα, η πολιτική που ασκείται σήμερα έχει καμιά σχέση με την στήριξη της παραγωγικής βάσης της χώρας; Ξέρει κανείς τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στα παραγωγικά Υπουργεία;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι. Μπορεί να υπάρξει όμως πολιτική εσωτερικής υποτίμησης με υποστήριξη της παραγωγικής βάσης; 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Είμαστε σε μία χώρα και στη λειτουργία μιας Κυβέρνησης όπου υπάρχει σιγή των παραγωγικών Υπουργείων, όπως τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Υπάρχει μία σιγή. Και το κλίμα που έχει δημιουργήσει αυτή η κατάσταση είναι ότι υπάρχει μια τεράστια ασφυξία και έλλειμμα ρευστότητας στην αγορά. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το οποίο θα γίνει χειρότερο.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Αναγκάζονται επιχειρήσεις και καταφεύγουν στο εξωτερικό. Και το αποτέλεσμα είναι ότι επειδή καταρρέει η παραγωγική βάση της χώρας, να έχουμε το φαινόμενο η κοινωνία να λειτουργεί στα όρια της κοινωνικής συνοχής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπόλαρη θα πω κάτι. Κάτω από τον κομματικό του μανδύα ο καθένας, αν στραβώσει το πράγμα αύριο, μπορεί να χρησιμοποιήσει το άλλοθι ότι «εγώ ψήφισα όπως μου λέει το κόμμα μου». Η αρά τελικά θα πέσει στην κεφαλή των ανεξαρτήτων. Στην περίπτωση που στραβώσει κάτι, εσείς οι ανεξάρτητοι θα σηκώσετε το βάρος.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Την ακούω την προειδοποίηση, αλλά να ξέρετε τα έχω όλα υπόψιν μου και ψηφίζω πραγματικά με επίγνωση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πραγματικά το πιστεύω. Και στην εισαγωγή μου τόνισα ότι ήταν η ευχάριστη έκπληξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ο τρόπος με τον οποίο απευθυνθήκατε στον κόσμο, με σοβαρότητα και χωρίς κανένα ίχνος σοβαροφάνειας ενός επαγγελματία πολιτικού. Και γι’ αυτό διάλεξα να μιλήσουμε μαζί.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάποια πράγματα ξεκίνησαν με ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, που θεώρησε ότι μόνο του μπορεί να τα βγάλει πέρα και δεν βγήκε να πει «Ξέρετε τρεις μέρες πριν από τις εκλογές μας λέγατε ότι το έλλειμμα είναι 16%. Δεν το ξαναβλέπετε το πράγμα; Δεν ήταν το μαγαζί έτσι όταν πήγατε να μου το δώσετε. Άλλο μαγαζί μου υποσχεθήκατε και άλλο μου δίνετε». Από εκεί αρχίζει η περιπέτεια και τώρα είμαστε στη φάση που πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Μήπως είναι η ώρα να αλλάξουμε σελίδα;

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Είναι σαφές ότι υπάρχει θέμα πολιτικής. Η πολιτική όταν δημιουργεί ένα πρόβλημα είναι και αυτή η οποία πρέπει να το λύνει. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η διαχείριση αυτής της κρίσης μπορούσε να γίνει αλλιώς. Επειδή αναφερθήκατε και στο πρόβλημα του 2009, αυτό είναι ένα θέμα, και ήμουν εκ των ολίγων που το 2010 είχα ζητήσει να πάμε σε εκλογές ώστε ο κόσμος και οι πολίτες να γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος. Πιστεύω ότι η διαχείριση σήμερα αυτού του προβλήματος μπορεί να γίνει με σοβαρότητα ώστε να υπάρξει το μέγιστο καλύτερο αποτέλεσμα και για τους πολίτες και για τον τόπο. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δει η Ευρώπη και οι εταίροι μας, οι οποίοι έγιναν δανειστές, και αναφερόμαστε πλέον όχι σε διαδικασίες σύγκλισης όπως λέγαμε όταν κινούμασταν για να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά σε δανειστές που μας κουνούν το δάχτυλο. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η συνοχή της χώρας βρίσκεται σε διακινδύνευση. Η χώρα έχει βρεθεί πλέον σε οριακές λειτουργίες, τα καλύτερα παιδιά μας με τις περισσότερες γνώσεις που είναι η ελπίδα μας για να στηρίξουμε μια ανάπτυξη αύριο, αναγκάζονται υπό το βάρος αυτής της πολιτικής να φύγουν στο εξωτερικό. Διότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι χωρίς να μεγιστοποιεί τα αρνητικά αποτελέσματα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κυριαρχεί η λογική ότι «θα πετύχει η εγχείρηση αλλά θα πεθάνει ο ασθενής». Όχι, μας νοιάζει ο ασθενής σε σχέση με την θεραπεία που του χορηγείται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γνωρίζετε κ. Μπόλαρη ότι μην αναδεικνύοντας Πρόεδρο μπαίνουμε σε μια διαδικασία χρονικά ασφυκτικών περιθωρίων, η οποία μας εισάγει σε μια περιπέτεια από πολιτικές επιλογές.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Ξέρετε ότι κάποιοι φρόντισαν να γίνει αυτό, για να μπορεί να λειτουργεί το εκβιαστικό σκέλος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί να μην πάω στην ερμηνεία ότι η Κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά στην ανάγκη να παρθούν μέτρα, για τα οποία είπε «απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον», δηλαδή να μην χρειαστεί να πάρει αυτά τα μέτρα;

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Εγώ λέω ότι υπάρχουν συμφωνημένα μέτρα, τα οποία συμφωνήθηκαν πριν από 6-8 μήνες και τα οποία η Κυβέρνηση για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δική της διαχείριση και πολιτική των πραγμάτων, δεν θέλησε να τα υλοποιήσει. Αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση επιχειρεί με στρατηγικές μεθοδεύσεις να χρεωθούν σε άλλους οι ευθύνες και να τις χρησιμοποιήσει εκβιαστικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ θεωρώ ότι καλύτερα αυτές οι εξηγήσεις να μην υπήρχαν. Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχουν, και αυτό το γνωρίζετε κ. Μπόλαρη.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις συζητήσεις και τις διαδικασίες, έχουμε τη δυνατότητα μέσα στη Βουλή να μαθαίνουμε τι συζητείται. Δεν αναφέρομαι σε υπογραφές, αλλά σε συμφωνίες. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η διαδικασία τους τελευταίους μήνες, η Κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη σε σχέση με όσα έχει συζητήσει. Δεν κρίνω σκόπιμο λοιπόν να μπω σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις. Εκείνο στο οποίο αναφέρομαι είναι ότι η προσέγγιση που γίνεται, δηλαδή η δημοσιονομική, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την πραγματική οικονομία της χώρας. Κλείνοντας, επειδή έχουμε αρκετές μέρες μπροστά μας πρέπει να έχουμε ψυχραιμία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και να σεβαστούμε την λειτουργία της Δημοκρατίας. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας κ. Μπολαρη. Καλημέρα σας.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και σας εύχομαι να έχετε πάντα επιτυχίες.
 

ΑρχείοΝέων