Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οδήγησαν σε τεράστια βλάβη σε βάρος του δημοσίου

Μόνο προκλητικοί μπορούν να χαρακτηριστούν οι ισχυρισμοί του κ. Τζιτζικώστα που διατυπώνονται στην απάντησή του σχετικά με την δημόσια καταγγελία μας για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Και αυτό γιατί:

α. Από το 1997 έως το 2012 μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Θεσσαλονίκης με απόλυτα αδιαφανείς και φωτογραφικές διαδικασίες, αναδεικνύονταν συνεχώς ο ίδιος «μειοδότης».

β. Αυτό επιτεύχθηκε χάριν των φωτογραφικών διατάξεων που έθετε η Διοίκηση της Αναπτυξιακής, της Νομαρχίας και της Περιφέρειας.
Έχουμε στη διάθεσή μας το σύνολο αυτών των φωτογραφικών διατάξεων και άμεσα θα τους παρουσιάσουμε στις αρμόδιες αρχές.

γ. Γιατί όμως επελέγετο η διαδικασία αυτή, η οποία οδηγούσε πάντα στον ίδιο «μειοδότη»;

Η απάντηση είναι προφανής:
Γιατί κάποιοι ήθελαν να εξυπηρετήσουν συνειδητά συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

δ. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της διαδικασίας είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τους χειμαζόμενους πολίτες.

Ενώ μέσω του ανταγωνισμού των προσφορών, η Περιφέρεια Αττικής πήρε έκπτωση φέτος έως 40%, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2013 στον ίδιο διαγωνισμό πήρε έκπτωση 5,30%!

Η βλάβη αυτή εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του δημοσίου, είναι το αποτέλεσμα της παράνομης φωτογραφικής «διαγωνιστικής» διαδικασίας.
Γι΄ αυτήν την τεράστια βλάβη που πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος χρόνου, καλέσαμε και καλούμε τις εισαγγελικές και ελεγκτικές αρχές να παρέμβουν.

Οι πολίτες ας κρίνουν ποιος υπερασπίζεται εν τέλει το δημόσιο συμφέρον.

ΑρχείοΝέων