Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Τροχαίων Δυστυχημάτων

Με την πράξη αναγνώρισης της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων των Τροχαίων Δυστυχημάτων καλύπτεται μια παράλειψη χρόνων της ελληνικής πολιτείας. Κατοχυρώνεται και οργανώνεται θεσμικά η προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τη δημόσια αναγνώριση της Μνήμης των θυμάτων των τροχαίων συγκρούσεων και του πόνου των οικογενειών τους. Οι εκδηλώσεις μνήμης συνδέονται με την τιμητική αναφορά σε όσους εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες μιας τροχαίας σύγκρουσης (πληρώματα πυροσβεστικής, ασθενοφόρων, τροχαίας, γιατροί, νοσοκόμοι κλπ).

Ο ΥΦΥΠΕΞ Μάρκος Μπόλαρης έγραψε στο twitter: "Θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων - Θύματα πρώτιστα νέας ηλικίας, νιάτα - Με τις δυσμενείς συνέπειες κάθε πολέμου : ανθρώπινες, οικογενειακές, οικονομικές, αναπτυξιακές, δημογραφικες." και "Ημέρα Μνήμης των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα. Για τα νιάτα & τις οικογένειές τους, θύματα ενός ακήρυκτου πολέμου με τις τρομερές συνέπειες κάθε πολέμου. Είχα την τιμή της πρωτοβουλίας καθιέρωσης της Ημέρας Μνήμης, στην Ελλάδα, ως αρμόδιος Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας"

Η χθεσινή μέρα ήταν 'Παγκόσμια ημέρα μνήμης για τα θύματα των τροχαίων’. Το αίτημα για την καθιέρωση και από τη χώρα μας της 3ης Κυριακής του Νοέμβρη ως Παγκόσμιας ημέρας μνήμης και στην Ελλάδα των τροχαίων θυμάτων είχε υπογράψει το 2011 ως Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Μάρκος Μπόλαρης.

ΑρχείοΝέων