Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Παρουσίαση του προγράμματος μας με θέσεις και ..αντιθέσεις

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του προγράμματος της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» .

Ο κ. Μπόλαρης τόνισε πως «Έχουμε πρόγραμμα και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε. Παίρνουμε θέση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας κι έχουμε σχέδιο που δίνει λύσεις και προοπτική ανάπτυξης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στις αγωνίες του πολίτη και στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η αδράνεια της απερχόμενης διοίκησης. Οι θέσεις μας δείχνουν την διαφορά και την αντίθεση μας με τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.»

 

   
                 Θέσεις                                                                                             Αντιθέσεις    

Καμία εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική που καταστρέφει το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα και χωρίς προηγούμενη αλλαγή του νόμου για τα έσοδα του κράτους με royalties, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο Περιφερειάρχης αδιαφόρησε για τα προβλήματα και την ένταση στην Χαλκιδική. Και τώρα εκδίδει νέες άδειες για εξορύξεις στις Σέρρες και το Κιλκίς, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Αξιοποίηση του ΟΛΘ από κράτος-δήμο-περιφέρεια, όπως σε όλη την Ευρώπη με συνέργειες και συμβάσεις παραχώρησης χρήσεων

Ο κ. Τζιτζικώστας δηλώνει αναρμόδιος  ι διευκολύνοντας την πώληση του ΟΛΘ σε ιδιώτες.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος χαρακτήρας του

Ο κ. Τζιτζικώστας δηλώνει και πάλι αναρμόδιος, στηρίζοντας έτσι την πώληση της ΕΥΑΘ

Τα απορρίμματα είναι κοινωνικός πόρος. Επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού και υιοθέτηση της πράσινης ευρωπαϊκής πολιτικής με τη δημιουργία δικτύων πρόληψης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης

Η σημερινή διοίκηση δεν ασχολήθηκε με τα απορρίμματα. Δυστυχώς, υιοθετούνται απαρχαιωμένες πολιτικές και περνάμε από το «δόγμα του θάβω» στο «δόγμα του καίω».

 

Έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κουνουπιών, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα

Αδιαφανής διαχείριση και καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

 

Η σωστή και οργανωμένη τουριστική προβολή της Περιφέρειας αποτελεί στρατηγική επιλογή ανάπτυξης όλων των Νομών. Σχεδιασμός και άμεση απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ.

Φαιδρό πρόγραμμα τουριστικής προβολής με το προσβλητικό slogan “very Macedonia” .

Αδιαπραγμάτευτη η χρήση των ίδιων πόρων της Περιφέρειας, για στήριξη της τοπικής οικονομίας και βελτίωση των υποδομών.

Μόνον 17,3% απορροφητικότητα από τα 50 εκ. ευρώ του ταμείου που είχε για περιφερειακά έργα την χρονια 2013. Την αδυναμία της Διοίκησης της Περιφέρειας την πληρώνουν οι πολίτες, που στερούνται κρίσιμες υποδομές, σε μία εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Διεκδίκηση πόρων και σχεδιασμός προγραμμάτων στην Επιτροπή Περιφερειών στις Βρυξέλλες. Συνέργειες με ευρωπαϊκές περιφέρειες και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών.

Οι Βρυξέλλες ήταν άγνωστος προορισμός για τον κ. Τζιτζικώστα. Στατική αντίληψη, δημιουργική λογιστική, υποτίμηση των δυνατοτήτων της Περιφέρειας, θεωρώντας την επαρχία της Αθήνας.

Μείωση του αντιτίμου των διοδίων, ειδικές πολιτικές για τους κατοίκους των περιοχών.

Αδιαφορία για το τοπικό κίνημα. Διόδια στην Πιερία σε δρόμο που έχει γίνει από το κράτος και εξουθενώνουν οικονομικά τους πολίτες της περιοχής.

Άμεση  αναγκαιότητα αποκεντρωμένης παρακολούθησης και εφαρμογής του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης. Διεκδίκηση του ρόλου που έχει η Περιφέρεια και οι τοπικοί φορεις .

Ο κ. Τζιτζικώστας δεν εναντιώθηκε στην κυβερνητική απόφαση, στερώντας από την τοπική αυτοδιοίκηση ένα καίριο αναπτυξιακό εργαλείο.

 Αντιμετώπιση της ανεργίας με προγράμματα για στήριξη νέων επιχειρηματιών και επιστημόνων και για νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα, στο πρότυπο των βέλτιστων πρακτικών που πραγματοποιούνται από ευρωπαϊκές περιφέρειες.

 Παντελής έλλειψη πολιτικών δράσεων και παρεμβάσεων στα θέματα της ανεργίας και της απασχόλησης, ενώ υπάρχουν ευρωπαϊκές πολιτικές και προγράμματα.

 

Δημιουργία οδικού δικτύου για την Πέλλα,τον μόνο νομό χωρίς σύνδεση με τους άξονες της Εγνατίας Οδού και της ΠΑΘΕ

Αδιαφορία για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο του νομού. Καμία νέα μελέτη και διεκδίκηση για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου των Νομών.

Οργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με ενιαία ισχυρή δομή, για ηλεκτρονική διαφανή λειτουργία και άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Διασπασμένες υπηρεσίες σε 7 Νομούς χωρίς σύνδεση μεταξύ τους, ταλαιπωρία του πολίτη, γραφειοκρατία και αναποτελεσματικότητα.

Καταπολέμηση φτώχειας και αποκλεισμού, διασφάλιση κοινωνικής συνοχής

Έλλειψη οποιασδήποτε δράσης και σε αυτόν τον τομέα, παρά την ένταση της κοινωνικής κρίσης

Λειτουργία δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας από την Περιφέρεια, εφαρμόζοντας τις καλές πρακτικές Ευρωπαϊκών Περιφερειών και αξιοποιώντας το ΕΣΠΑ.

Καμία πρόταση!

Παρεμβάσεις με εξειδικευμένες πολιτικές  για τη στήριξη των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα.

Πλήρης αδράνεια υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Αδιαφορία για το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Υιοθέτηση Ευρωπαϊκών Πολιτικών για συνδυασμένες μεταφορές. Σύνδεση του Λιμανιού με τα τρένα, το αεροδρόμιο και τους οδικούς άξονες

Απαθής παρακολούθηση των τεκταινόμενων στον Ευρωπαϊκό χώρο. Εγκατάλειψη των δικτύων, όξυνση των προβλημάτων των μεταφορών και του εμπορίου.

Ανάδειξη αρχαιολογικής και ιστορικής κληρονομιάς και σύνδεση με τον τουρισμό (Φίλιππος, Αλέξανδρος, Αριστοτέλης, Απόστολος Παύλος, Άγιον Όρος, Βεργίνα, Δίον, Αμφίπολη, Οχυρά Ρούπελ)

Εγκατάλειψη αρχαιολογικών χώρων.

Προστασία και φροντίδα με μελέτες και δράσεις του φυσικού πλούτου της Κεντρικής Μακεδονίας. Ανάδειξη και αξιοποίηση των μεγάλων ποταμών της Περιφέρειας όπως και των υγροβιότοπων (Κερκίνη, Κορώνεια-Βόλβη, Δέλτα-Αξιού).

Απόλυτη εγκατάλειψη των φυσικών πόρων της Περιφέρειας. Πλήρης καταστροφή της λίμνης Κορώνεια.

 

ΑρχείοΝέων