Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Πολυχρησιμοποιημένο εργαλείο η διαστρέβλωση της Ιστορίας από το τουρκικό κατεστημένο

Πολυχρησιμοποιημένο εργαλείο η διαστρέβλωση της Ιστορίας από το τουρκικό κατεστημένο.
Η αλήθεια της Ιστορίας υποταγμένη στις σκληρές ή άλλοτε βάρβαρες σκοπιμότητες του καθεστώτος.

Μακρύς ο κατάλογος των πλαστογραφιών προκαλεί οργή, αγανάκτηση, έκπληξη ή θυμηδία.


Αρκεί και μόνον η αναφορά στην παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων που αφορούν την Γενοκτονία των Αρμενίων.
Αντιμέτωποι με κατακλυσμιαία αποδεικτικά στοιχεία για την οργάνωση και εκτέλεση της Γενοκτονίας, αντιμέτωποι με την διεθνή επιστημονική κοινότητα, εκτεθειμένοι στην διεθνή κοινή γνώμη αντιστρέφουν - διαστρεβλώνουν την Ιστορία οι τούρκοι ιθύνοντες για να ισχυριστούν οτι οι Αρμένιοι προέβησαν σε σφαγές τουρκικών πληθυσμών!

Είναι σαφές πως η άρνηση του τουρκικού συστήματος εξουσίας να συμφιλιωθεί με την αλήθεια της Ιστορίας, η άρνησή τους να ζητήσουν συγγνώμη για τα εγκλήματα σε βάρος αμάχων πληθυσμών Ρωμιών, Αρμενίων, Ασσυρίων, ΣυροΧαλδαίων, η διηνεκής μετατόπιση ευθυνών δεν δημιουργούν προϋποθέσεις ειλικρινών σχέσεων, ούτε γειτονικών ούτε εταιρικών.

ΥΓ.
Όσον αφορά την Σμύρνη και την απάντηση στην προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας από τον Ερντογάν χάριν εκλογικής επιτυχίας σε μία επαρχία που μειονεκτεί, στη μνήμη μου έρχεται ο Σμύρνης Χρυσόστομος. Αρνήθηκε την προστασία των Ξένων Δυνάμεων, αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε πλοίο για να διασωθεί, έμεινε με τον διωκόμενο λαό του, διαπομπεύτηκε, λιντσαρίστηκε, κατακρεουργήθηκε, διαμελίστηκε από τον τουρκικό όχλο.
Όπως κι οι προ αυτού: "Ποτέ από το χρέος μη κινούντες". 

ΑρχείοΝέων