Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Πράξη προσβολής της Δημοκρατίας από τον ΥΠΕΣ Μιχελάκη. Αντισυνταγματική και παράνομη η απαγόρευση του δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ

Στην Θεσσαλονίκη από ένα υποδειγματικά οργανωμένο κίνημα εθελοντών πολιτών (SOSTE TO NERO) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων οργανώνεται η διεξαγωγή του άτυπου δημοψηφίσματος για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού. Ενώ το Κίνημα επιστρατεύοντας χιλιάδες εθελοντές προχωρά ομαλά και υποδειγματικά στην διοργάνωση του δημοψηφίσματος, σήμερα αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, απαγόρευε ουσιαστικά την διεξαγωγή του.

Η πράξη αυτή του κ. υπουργού είναι απολύτως αντισυνταγματική και παράνομη . Προσβάλει την δημοκρατία και όχι την πρωτοβουλία των πολιτών.

Πρόκειται επίσης για μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από την κυβέρνηση που έχει ως στόχο να εμποδιστεί η ελεύθερη έκφραση των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα αποδεικνύει την πλήρη εξάρτηση που έχουν με τα μεγάλα συμφέροντα.

Ο «αναρμόδιος» Περιφερειάρχης θα τοποθετηθεί?

Φοβάται η κυβέρνηση την μαζική προσέλευση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και την άρνησή τους στην ιδιωτικοποίηση του μέγιστου κοινωνικού αγαθού, του νερού , μέσω του δημοψηφίσματος, που είναι κορυφαία διαδικασία δημοκρατικής λειτουργίας και αυθεντικής έκφρασης της λαϊκής βούλησης σε εξειδικευμένα ζητήματα.

Δυστυχώς με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι σ΄ αυτή τη αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική διαδικασία η κυβέρνηση δεν διστάζει να εμπλέξει και την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Εάν είναι αληθές ότι με έγγραφό της Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διατάσσει την σύλληψη των εθελοντών που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες αυτού του άτυπου δημοψηφίσματος. Είναι απολύτως σαφές ότι η διεξαγωγή του άτυπου δημοψηφίσματος ΔΕΝ παραβιάζει κανένα ποινικό νόμο ή την εκλογική νομοθεσία.

Στηρίζουμε την διεξαγωγή του καλώντας τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, να εκφράσουν την θέση τους , να ψηφίσουν στις κάλπες που θα τοποθετηθούν έξω από τα εκλογικά κέντρα και εν ανάγκη έξω από τους αύλειους χώρους τους.

Το αυριανό άτυπο δημοψήφισμα , που επιχειρεί να παρεμποδίσει η κυβέρνηση, αφορά το μέγιστο κοινωνικό αγαθό, το νερό.

Απαντούμε με ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ !

Απαντούμε με ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντισυνταγματική και παράνομη απαγόρευση της έκφρασης του λαού !

ΑρχείοΝέων