Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Πρέπει να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχείρηση

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις άλλα και την πολιτική απαξίωσης των επιμελητηρίων που στηρίζουν τον Έλληνα επιχειρηματία, συζήτησε το πρωί, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονακίδη.

«Τα επιμελητήρια είναι η φωνή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας. Θέλουν να χτυπήσουν τα επιμελητήρια γιατί θέλουν να μην έχει φωνή η μικρομεσαία επιχείρηση. Η πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή, είναι η κορύφωση μιας πολιτικής υπέρ των ολιγοπωλίων. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα σχέδιο σε εξέλιξη, το οποίο επιχειρεί να θέσει την χώρα κάτω από ολιγοπωλιακό έλεγχο» υπογράμμισε ο κ.Μπόλαρης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνέργεια μεταξύ περιφέρειας, δήμων και επιμελητηρίων « Έχει σημασία να είμαστε δίπλα στον αγώνα που κάνει η μικρομεσαία επιχείρηση . Εμείς κάνουμε την προσπάθεια να βοηθήσουμε, βάζοντας στόχο τον ευρωπαϊκό ορίζοντα που δίνει η περιφέρεια , πράγμα το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει . Ενώ οι περιφέρειες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών διεκδίκησαν και πήραν επιπλέον κονδύλια , η διοίκηση της δικής μας περιφέρειας, έδειξε με την στάση της ότι αυτή η πολιτική δεν την αφορά. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ποτέ κανείς από την σημερινή διοίκηση δεν πήγε ποτέ στις Βρυξέλλες , δεν κατέθεσε ποτέ φάκελο και αίτημα στην επιτροπή ευρωπαϊκών περιφερειών.»

Ο κ. Μπόλαρης κατέληξε λέγοντας πως «Στην Ελλάδα της κρίσης , η διοίκηση της περιφέρειας της Μακεδονίας, έδειξε πως έχει προτεραιότητα τις τοπικές εκδηλώσεις και την λεζάντα . Στην εκταμίευση των κονδυλίων της περιφέρειας για το 2013 -που ήταν μια κρίσιμη χρονιά -η σημερινή διοίκηση είχε απορροφητικότητα 17, 3%. Δηλαδή, από τα 50 περίπου εκατομμύρια Ευρώ του ταμείου της, εκταμιευτήκαν 8 εκατομμύρια. Αυτό δείχνει το μέγεθος της αναποτελεσματικότητας , της αδυναμίας και της αδιαφορίας της περιφέρειας . Λένε ότι έκαναν εκταμίευση του ΕΣΠΑ , ενώ αυτή είναι μια δουλειά που την είχε προχωρήσει η πρώην κρατική περιφέρεια. Η σημερινή διοίκηση χωρίς να έχει να επιδείξει κανένα έργο πάνω σ’ αυτόν τον τομέα, κρύβεται πίσω από την δουλεία που είχε καταβάλει η διαχειριστική αρχή.»

ΑρχείοΝέων