Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τον Αποστολικό Νούντσιο της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπο Savio Hon Tai-Fai

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε, σήμερα, τον Αποστολικό Νούντσιο της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπο Savio Hon Tai-Fai.

 

Ο Νούντσιο συνεχάρη τον Υφυπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση, τόσο για την πρωτοβουλία όσο και την επιτυχή διοργάνωση της Διημερίδας περί θρησκευτικής και εκκλησιαστικής διπλωματίας (ΥΠΕΞ, 28/2 – 1/3), υπογραμμίζοντας πως: Ήταν έκδηλη η καλή θέληση όλων των θρησκειών και δογμάτων για συνεργασία. Η εξαιρετική διοργάνωση επέτρεπε την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και επαφών ακόμη και στο περιθώριο των συνεδριών. Οι διαφορετικές απόψεις ανέδειξαν τις αναγκαίες συνεργασίες για την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης των θρησκευτικών ομάδων παρά τις διαφορές που υπάρχουν.

Ο Νούντσιο ενημέρωσε τον Υφυπουργό για θέματα δομής και οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, και εξέφρασε τη βούλησή της για συνέχιση της συνεργασίας και διαλόγου που άρχισε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υφυπουργός, εν κατακλείδι, επισήμανε ότι η πρωτοβουλία σχετίζεται με την κατασκευή γεφυρών επικοινωνίας, διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών που βοηθούν και επιτείνουν τη συνεργασία για την υπηρέτηση των ανθρώπων.

ΑρχείοΝέων