Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Σουλτς: Οι απελπισμένοι ψηφίζουν τους εξτρεμιστές

«Σημάδι αποσταθεροποίησης» χαρακτήρισε τη βία ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι «οι πολίτες δεν ψηφίζουν εξτρεμιστές γιατί είναι ναζί, αλλά γιατί είναι απελπισμένοι», ενώ ανέπτυξε τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Ο Νότος για την ανάπτυξη» που συνδιοργάνωσαν σήμερα στην Αθήνα τα Γραφεία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις χώρες της νότιας Ευρώπης, ο κ. Σουλτς επεσήμανε ότι «οι άνθρωποι που ζουν στη Μεσόγειο δεν είναι λιγότερο έξυπνοι και ικανοί από τους ανθρώπους που ζουν αλλού», γι’ αυτό, όπως είπε, πρέπει να σταματήσει η δυσπιστία και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέπτυξε επίσης τις τέσσερις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης:
  • Τη συζήτηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων.
  • Ένα πιστωτικό πρόγραμμα και μία επενδυτική στρατηγική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν μείζονα σημασία για την απασχόληση. Όπως σημείωσε ο κ. Σουλτς, οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση, γιατί η ΕΚΤ δανείζει με 0,5%, αλλά οι τράπεζες δεν τροφοδοτούν τις επιχειρήσεις και επιδίδονται σε κερδοσκοπία.
  • Η μεσογειακή συνεργασία με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.
  • Η ολοκλήρωση μίας βιώσιμης τραπεζικής ένωσης, ώστε να διασώζουν οι τράπεζες τις τράπεζες και να σπάσει ο ομφάλιος λώρος μεταξύ τραπεζικών και κρατικών δανείων.

ΑρχείοΝέων