Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Στη Δοξολογία του Αγίου Δημητρίου

Με κατάνυξη τελέστηκε χθες το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, η πανηγυρική δοξολογία για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Παρόντες στη Δοξολογία ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Ζουράρις, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα και υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης, Άγιος Δημήτριος, με τη θυσία του στο βωμό της χριστιανικής πίστης, κατέστη εμβληματικός μάρτυρας της χριστιανοσύνης. Αναδείχτηκε όμως επιπλέον, σε πραγματικό σύμβολο της διαχρονικής αξίας της χριστιανικής διδασκαλίας ως τρίτου θεμελιώδους πυλώνα του κοινού ευρωπαϊκού μας πολιτισμού: του πυλώνα ο οποίος προσέδωσε στον ευρωπαϊκό πολιτισμό τα ανθρωπιστικά του χαρακτηριστικά, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης».

ΑρχείοΝέων