Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Στην εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Στην εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παραβρέθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές, η Ιεραρχία της Εκκλησίας και κληρικοί αλλά και πλήθος κόσμου, θέλοντας να τιμήσουν τον Αρχιεπίσκοπο με την παρουσία τους. 

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος αποδείχθηκε άξιος ιεράρχης και άξιος προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παυλόπουλος σε δύο αρετές του Αρχιεπισκόπου, στη συμβολή του προς την κατεύθυνση της αρμονικής συμπόρευσης Πολιτείας και Εκκλησίας, με σεβασμό του ρόλου που επιφυλλάσσει το Σύνταγμα, καθώς και στο πλήθος των πρωτοβουλιών του για τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου που μαστίζεται από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, ανέφερε ότι τα δέκα αυτά χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα σαράντα της εκκλησιαστικής του διακονίας ήταν ένα μεγάλο δώρο του Θεού. Σε όλη αυτή την πορεία, όπως τόνισε, δε βρήκε κάτι πιο συγκλονιστικό και καταλυτικό από την αγάπη για το Θεό και τον πλησίον, την απάντηση του Ιησού Χριστού για το νόημα της ζωής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν ύμνοι από τη βυζαντινή χορωδία της σχολής της Αρχιεπισκοπής και πρόγραμμα συμφωνικής μουσικής από την παιδική ορχήστρα, ενώ στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος βράβευσε στενούς συνεργάτες που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους τα τελευταία δέκα χρόνια.

ΑρχείοΝέων