Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Στην παρουσίαση της 2ης Art Thessaloniki – Ένας νέος θεσμός πολιτισμού για τη Θεσσαλονίκη

Μια έκθεση που φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός πολιτισμού για την Ελλάδα αλλά και τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και της ΝΑ Ευρώπης, θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη από 23 έως 26 Νοεμβρίου 2017 στα περίπτερα 8,9 και 10 της ΔΕΘ HELEXPO. Πρόκειται για την 2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, μια συνάντηση αιθουσών τέχνης, συλλεκτών, καλλιτεχνών και του φιλότεχνου κοινού.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της έκθεσης στο χώρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στην οποία παραβρέθηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκος Μπόλαρης. Οι διοργανωτές της έκθεσης (HELEXPO ΔΕΘ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Παντελής Τσάτσης) παρουσίασαν στους προσκεκλημένους το πλούσιο φετινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 300 καλλιτέχνες από 32 γκαλερί και 10 χώρες, 5 μουσειακές εκθέσεις, δύο τιμώμενους καλλιτέχνες, τους Κώστα Τσόκλη και Wolf Vostell, αλλά και μία τιμώμενη χώρα, την Κίνα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη μεγάλη επιτυχία της περσινής, 1ης Art Thessaloniki Fair, που κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 10.000 επισκέπτες, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, που επιχειρεί να συνδυάσει την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία με την εμπορική, πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη. Ενός θεσμού που θα συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως πόλου ανάπτυξης και δημιουργίας.

ΑρχείοΝέων