Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ από τον Πρόεδρο Βασίλη Κορκίδη

Στην επίσημη παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2017-2018, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παραβρέθηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκος Μπόλαρης. Η έκθεση αυτή, που συντάσσεται ετησίως από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ), αποτυπώνει επιστημονικά τον κλάδο του εμπορίου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τις εξελίξεις και τις δυνατότητες.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, σημείωσε ότι είναι εμφανή τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και η τάση αυτή από ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί. Τόνισε ωστόσο ότι, για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της, θα είναι απαραίτητη μια σειρά κινήσεων, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η ενίσχυση των επενδύσεων και της εγχώριας παραγωγής.

Στα στοιχεία της φετινής έκθεσης αποτυπώνεται η ανάκαμψη της ζήτησης στο λιανικό εμπόριο και η τόνωση της απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας, η αύξηση του κύκλου εργασιών των ΑΕ, ΕΠΕ και πολύ μικρών επιχειρήσεων αλλά και η ταυτόχρονη αύξηση των χρεών τους, η κινητικότητα και η επαναδραστηριοποίηση επιχειρήσεων που κλείνουν.

Στην ισότιμη πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, αλλά και στην ανάγκη για ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα, αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης. Σε σχέση με τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μετασχηματιστεί η μικρή δομή, από παράγοντας υστέρησης σε καταλύτη προόδου.

Τέλος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι απαραίτητο για την ανάπτυξη είναι να υπάρξει ένας αέρας ελευθερίας, εντός ορισμένων κανόνων, στο επιχειρείν και τις επενδύσεις.

ΑρχείοΝέων