Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Στις εγκαταστάσεις της 2ης ΕΜΑΚ στον Αερολιμένα «Μακεδονία» - Μία μονάδα με σημαντική προσφορά, πρώτη στην Ελλάδα στον τομέα της αντιμετώπισης καταστροφών

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος εντός του αερολιμένα «Μακεδονία» πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης. Ο κ. Μπόλαρης ξεναγήθηκε στους χώρους όπου στεγάζεται ο 5ος Πυροσβεστικός Σταθμός Θεσσαλονίκης και η 2η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και ενημερώθηκε για τη δράση της μονάδας από τον διοικητή της, Αρχιπύραρχο Δημήτρη Σιμιτσή και τον υποδιοικητή.

Πρόκειται για μία μονάδα που προσφέρει σημαντικό έργο στον τομέα της αντιμετώπισης των φυσικών και άλλων καταστροφών που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καθώς είναι η πρώτη σε παρεμβάσεις μονάδα στη χώρα, με εξειδίκευση στην ορεινή, θαλάσσια και υποθαλάσσια διάσωση, ενώ διαθέτει ακόμη και χημικό τμήμα. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Μπόλαρης ενημερώθηκε για ζητήματα που απασχολούν τη μονάδα και το προσωπικό, καθώς και για την εκπαίδευσή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα που υπάρχει με τη μεταστέγαση της υπηρεσίας, καθώς αναγκάζεται να εγκαταλείψει το χώρο του αερολιμένα, και την προσπάθεια εξεύρεσης κατάλληλης λύσης που να πληροί τις προϋποθέσεις διαμονής και εκπαίδευσης του προσωπικού καθώς και φύλαξης του εξειδικευμένου εξοπλισμού που διαθέτει η μονάδα.

ΑρχείοΝέων