Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Στις εκδηλώσεις για το Ιωβηλαίο του γέροντος Αλεξίου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, στο Ακριτοχώρι

Οι αφιερωμένες στην 50ετία ιερατικής διακονίας του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Αρχιμ. Αλεξίου, Λειτουργικές Τελετές και Επιστημονικές και Πνευματικές Εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου με την τέλεση Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου.

Το συλλείτουργο τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, του και οικείου Ποιμενάρχου και Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ. Δημητρίου, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και Τανάγρας κ. Πολυκάρπου, Επισκόπων από τις Εκκλησίες Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας και πλήθους Ιερέων και Διακόνων από πολλές Εκκλησιαστικές επαρχίες, με την παρουσία της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, του Βουλευτού Σύριζα Θεσσαλονίκης κ. Μάρκου Μπόλαρη, των Βουλευτών Σερρών της Ν.Δ. κας Φωτεινής Αραμπατζή και κ. Κωνστ. Καραμανλή, του Διοικητού του Αγίου Όρους κ. Κασμίρογλου, του Καθηγητού Εκκλησιαστικού Δικαίου κ. Ιω. Κονιδάρη, του πρώην Υπουργού κ. Πέτρου Ευθυμίου και της πρώην Βουλευτού κας Γκέλυς Μπουρδάρα, ο Εισαγγελεύς κ. Φλωρίδης, του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Απέσου, του επί τιμή Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας κ.Παναγιωτόπουλου, Καθηγητών Πανεπιστημίου, Εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, εξ αφορμής του Ευαγγελικού Αναγνώσματος της ημέρας, αναφέρθηκε στο πώς το χέρι του Θεού κατευθύνει τους ανθρώπους, όπως ακριβώς τον θεραπευθέντα νέο των Γαδαρηνών, τον οποίο δεν άφησε να τον ακολουθήσει, αλλά του ανέθεσε την ιεραποστολική διακονία να παραμείνει στον τόπο του και να κηρύξει στους συμπατριώτες του, και διά της παρουσίας του ακόμη, τα όσα θαυμαστά ο Κύριος εποίησε στη ζωή του.
«Αυτό το χέρι του Θεού», προσέθεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, «πήρε από το Μετέωρο τον π. Αλέξιο και τον οδήγησε στο Όρος, όπου δημιούργησε τη μεγάλη Ξενοφωντινή Αδελφότητα, και εδώ, στο Ακριτοχώρι, όπου δημιούργησε τη γυναικεία Αδελφότητα του Τιμίου Προδρόμου».

Μνησθείς δε της εορτής του Οσίου Χριστοδούλου, καθ’ ην κατά την επίγεια ζωή του εόρταζε ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κάλεσε όλους να τον ανακαλέσουν στη μνήμη τους, να τον ευχαριστήσουν για όσο προσέφερε στην Εκκλησία και να τον μνημονεύσουν, αναπαυόμενο μετά των Αγίων στην αιωνιότητα, και ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο.

Ο τιμώμενος, τέλος, Ηγούμενος π. Αλέξιος απηύθυνε και πάλι προς όλους τις ευχαριστίες του.

(πηγή:vimaorthodoxias.gr)

ΑρχείοΝέων