Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Στις εργασίες του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη το 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, με τίτλο «Κεντρική Μακεδονία: Πόλος Ανάπτυξης - Πύλη Συνεργασίας». Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρίσκεται το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την Κεντρική Μακεδονία, ενώ θα αναπτυχθούν 15 θεματικές ενότητες, στις οποίες θα κάνουν παρεμβάσεις 28 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Τετάρτης, με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος τόνισε ότι: «Επιλογή της κυβέρνησης είναι η καθαρή έξοδος τώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αστερίσκους, και η προετοιμασία για την επόμενη μέρα», ενώ δήλωσε πως η πρόταση της κυβέρνησης για το νέο μοντέλο ανάπτυξης θα παρουσιαστεί στο Eurogroup του Απριλίου.

Τις εργασίες της πρώτης ημέρας παρακολούθησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της περιφερειακής παράταξης «Συμμετέχω», Χρυσούλα Παλιαδέλη, Δημήτρης Μούρνος και Χρύσα Μπουφίδου, οι οποίοι πραγματοποίησαν παρέμβαση στη θεματική ενότητα για τα Ενεργειακά Δίκτυα, την Περιβαλλοντική Πολιτική και τη Χωροταξία. Στις συνεδρίες του προγράμματος συμμετέχουν, εκτός από τους βασικούς ομιλητές, εκπρόσωποι παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις και συμβάλλοντας στο διάλογο και την προετοιμασία για τη διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

ΑρχείοΝέων